• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’den TYB Şanlıurfa Şubesini ziyaret

Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’den TYB Şanlıurfa Şubesini ziyaret
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin yeni yeri olan Şair Nabi Evi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç.Dr. Mahmut Kaya, Şanlıurfa Vakfı Şube Başkanı Mehmet Emin Karahan ve TYB Yönetim Kurulu üyesi Şair ve Yazarlar hazır bulundu.

Eğitim, kültür ve toplum meseleleri konuşuldu

Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şube Başkanı Doç.Dr. Mahmut Kaya, “Öncelikle Derneğimizi ziyaret eden Sayın Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri’ye ‘Hoş Geldiniz’ diyorum. Bilindiği üzere, şehrimizin eğitim, kültür ve sosyal meseleleri hakkında çeşitli sorunlarımız  var. Artan hayat pahalılığına karşı temel ihtiyaçlar ve kamusal hizmetlerde halka destek olunması lazım. Diğer yandan İslam İşbirliği Teşkilatının 11. Turizm Bakanları Konferansında, Şanlıurfa’mız İslam ülkelerinin ‘2023 Turizm Kenti’ seçildi. Bu yönde hazırlık çalışmaları yapılması gerekiyor. TYB olarak ilk aşamada Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle bir hazırlık Çalıştayı yapılmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Yazarlar Birliği olarak şehrimizin maddi manevi yönden kalkınması noktasında gereken sorumluluğu almaya her daim hazırız. Teşriflerinden dolayı Vekilimize teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra söz alan yazarlar Urfa’ya ikinci bir üniversite kurulması, eğitimdeki ihtiyaçlar, Urfa’ya yapılacak yatırımlar konusunda görüşlerini paylaştılar.

Üzerimize düşeni yapacağız

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, Yazarlar Birliği Başkan ve Üyeleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti getirerek, “Arkadaşlarımızla ilimizin birçok konularını görüştük. Önerilerini, taleblerini dinledik. İlimize ikinci bir Üniversite kurulması, okullardaki donanım eksikliği ve Öğretmen ihtiyacının giderilmesi, 2023 Turizm Başkenti ilan edilen ilimizle ilgili yapılacak faaliyetler, önümüzdeki dönem öğrencilerin daha da indirimli taşınması ve çeşitli kamusal hizmetlerle ilgili önemli konular görüşüldü. Bu konularda üzerimize düşeni yapacağız ve gerekli yerlere, ilgililere de iletme gayreti içersinde olacağız inşaallah” diyerek, Yazarlar Birliği Başkan ve Üyelerine teşekkür ediyorum teşekkür ettiğini belirtti.

milletvekili-mehmet-ali-cevheri,-tybde-(1).jpgmilletvekili-mehmet-ali-cevheri,-tybde.jpgmilletvekili-mehmet-ali-cevheri,-tybde-(4).jpgmilletvekili-mehmet-ali-cevheri,-tybde-(2).jpg

 

Bu haber toplam 548 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim