• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Muhit Dergisinin 42. Sayısı İyilik ve Kötülük Dosyası Olarak Yayımlandı (Haziran, 2023)

Muhit Dergisinin 42. Sayısı İyilik ve Kötülük Dosyası Olarak Yayımlandı (Haziran, 2023)
Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor. Mayıs ayında "Türkiye en güzel nasibimizdir" cümlesiyle çıkan dergi, Haziran sayısında "İyilik sahipsiz değildir, sadece sessizdir" diyor.

Daima şiir

Usta çizer Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veriyor. Harun Yakarer'in "İlmihal" isimli şiirini Cengizhan Konuş'un "Dağılmanın Kısa Tarihi", Said Yavuz'un "Hep Bir Ağızdan", Ahmet Edip Başaran'ın "Sonsusuzluk" isimli şiiri takip ediyor. Ervanur ErdoğanEmel ÖzkanNurullah GençÖzcan ÜnlüArif AyYunus KaradağÂdem TuranAyşe HilâlŞakir KurtulmuşNurettin DurmanMustafa ÖzçelikMustafa MuharremMehmet Fatih Öz ve Filiz Atlı bu sayının diğer şairleri.

"Aşk" isimli şiiriyle Murat Güzel bu sayının arka kapağını süsleyen isim oluyor: "Aşk dersen konuşur başkasıyla susarak kendine / Çünkü o kendine bile büyük bir sırdır."

İyilik ve Kötülük Dosyası

Ülkemizde gerçekleşen 14 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan yardımlar üzerinden depremzede vatandaşlarımıza yöneltilen menfi ifadeler ve davranışların yankısı üzerine hazırlanan İyilik ve Kötülük dosyasında pek çok isim yer alıyor. Sibel Eraslan "Nefretin Dili"ni yazarken Zeynep Merdan "Estetize Edilmiş Kötülük" başlıklı yazısında kötülüğün çeşitlerine değinip söz ve davranıştaki yansımalarını yazıyor. Mustafa Özel Kur'an-ı Kerim'de yapılması emredilen iyilikleri kaleme alıyor. Kâmil Yeşil "İyilik Nedir, İyi Kimdir?" başlıklı yazısında iyiliği ve iyiyi tanımlarken Mehmet Dinç insan kalabilmenin inceliklerini sıralıyor. Müslim Coşkun "İyiliğin Eli Hafiftir" derken Mehmet Tepe iyiler fâni, iyiliğin bâki olduğunu söylüyor. Kemal Sayar "Ruhun Depremi"ni, Aziz Kağan Güneş ve Ömer Yalçınova konuyla ilgili şahitliklerini aktarıyor.

Öykü, Deneme

Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim