• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Murat Erdoğan: Tadımlık Kitaplar-40

Murat Erdoğan: Tadımlık Kitaplar-40

Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 40. sayısında. Şubat, yılın ikinci ayı… Anadolu’nun bir kısmına dolu dolu kar yağdığı, diğer kısmının kara ve yağmura hasret kaldığı bir ay… Kar, yağdığı yerleri bereketle müjdelerken yağmadığı yerlerdeyse kuraklık korkusu her tarafı kaplar. Ülkemizin birçok yerinde geçmişe göre oldukça ılıman geçen bir ay…

Mary Shelley’in, Niyazi Akıncıoğlu’nun, Abdi İpekçi’nin, Anthelme Brillant-Savarin’in, Bertrand Russell’in, Bohumil Hrabal’ın, Beşir Fuad’ın, René Descartes’ın, Ali Rıza Ertan’ın, Benvenuto Cellini’nin, Gotthold Ephraim Lessing’in, Molière’in, Antoine Galland’ın, Heinrich Heine’in, Georg Büchner (Danton)’in, Réné Char’ın, Stefan Zweig’in, John Keats’in, Halit Fahri Ozansoy’un, Ömer Bedrettin Uşaklı’nın, Cahit Öztelli’nin, Hıfzı Veldet Velidedeoğlu’nun, Fethi Giray’ın, Cemal Nadir Güler’in, Hasan-Âli Yücel’in, Hasan Hüseyin (Korkmazgil)’in, Akşit Göktürk’ün, Hüseyin Siret Özsever’in, Henry James’in, Jean Iris Murdoch’un, Ahmet Hilmi Yücebaş’ın, Paul Claudel’ın,  Osman Zeki Üngör’ün, Yaşar Kemal (Kemal Sadık Gökçeli)’nin, Doğan Cüceloğlu’nun, Ozan Arif’in, Kemal Karpat’ın, Tosun Terzioğlu’nun, Umberto Eco’nun, İlhan Arsel’in, Bahtiyar Vahabzade’nin, Turgut Cansever’in, İsmet Giritli’nin, Fahrettin Kırzıoğlu’nun, Nermi Uygur’un, Mahmud Esad Coşan’ın, Orhan Asena’nın, Ahmet Kabaklı’nın, Alev Alatlı’nın, Orhan Türkdoğan’ın, Esat Erbili’nin, İskilipli Atıf Hoca’nın, Hasan El-Benna’nın, Malcom X’in, Sümmani’nin, Dostoyevski’nin, Puşkin’in, Adile Sultan’ın, İmmanuel Kant’ın, Cenap Şahabettin’in, Andre Gide’in, Tezer Özlü’nün, Cem Sultan’ın, Tarık Buğra’nın, Şeyhülislam Yahya’nın ve  adını burada anamadığımız nice edip ve düşünürlerin ruhunu teslim ettiği bir ay… Edebiyatın, sanatın, düşüncenin ve bilimin hareketlendiği bir ay…

Şubat… Bu yıl, diğer yıllara göre bir gün daha uzun olan ay…. Dört yılda bir gelen aylardan biri. Uzun gecelerin gündüze evrildiği bir ay. Mübarek üç aylardan Şaban ayının önemli bir kısmı bu sene, şubata denk geldi. Köken itibarıyla Süryanice olan bu kelime Arapça, Farsça ve Türkçe’de yoğun bir kullanıma sahip.

Gazze özelinde bütün Filistin’in terörist İsrail’ce talan edildiği ve katliamlar yapıldığı bir ay… Bunlar olup biterken İslam ümmetinin dağınıklığı, bölük pörçüklüğü ve etkisizliğinin tüm trajedisiyle gözler önüne serildiği bir ay… Bu ay, acziyetimizden kurtulmamız için Rabbim bizlere basiret, feraset ve diriliş ruhu ihsan eylesin.

Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim