• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Murat Erdoğan: Yitiksöz 16 (Nisan-Mayıs 2023) Üzerine

Murat Erdoğan: Yitiksöz 16 (Nisan-Mayıs 2023) Üzerine
Yitiksöz, on altıncı sayısıyla ve 296 sayfalık bir hacimle okurunu selamlıyor.

Yitiksöz’ün Genel Yayın Yönetmeni Sayın Duran Boz, “Maraş’tan Kara Haber Geldi” başlıklı editör yazısında 6 Şubat depremleri sonrasında okurla duygularını şöyle paylaşıyor:

“Evet, sonsuzca yaralıyız, binlerce kardeşimizi toprağa verdik. Âdeta büyük ve korkunç bir savaştan çıktık. Onlarca yetimimiz, öksüzümüz var. Dahası hepimiz yetim ve öksüz sayılırız. Bütün bunlara rağmen, birbirimize sarılarak, birbirimizin yaralarını sararak ayağa kalkacağız. Maraş’ı ve diğer şehirlerimizi yeniden ve çok daha güzel bir şekilde ayağa kaldıracağız. Aşkla ve umutla… Biz acılarına baka baka büyümüş yüce bir milletiz çünkü. Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Tarih şahidimizdir. Ne kadar yıkıldıysak kenetlenerek yeniden ayağa kalkmayı bildik. Bizi öldürmeyen her darbe güçlendirdi. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, tıpkı Maraş’ın kurtuluşunda olduğu gibi, el ele ve gönül gönüle vererek bu badireyi de atlatacağız inşallah. Atalarımızın, dedelerimizin mübarek kanlarıyla sulayıp bize emanet ettiği bu şehri, bu toprakları sahipsiz bırakmayacağız. Bizden sonraki nesillerin yüzüne bakabilmek için bunu yapmaya mecburuz. Tarihin biz Maraşlılara yüklediği yeni bir sorumluluk bu, bu sorumluluğun bilincindeyiz. Her birimiz bir Sütçü İmam, her birimimiz bir Rıdvan Hoca’yız artık. Senem Ayşeler tam teçhizat iş başında… Çocuklarımız bir gecede büyüdü, yetişkin oldu; bebelerimiz ayağa kalktı yürümeye başladı. Şehrimizle birlikte yaralarımızı onarmaya hazırız. Böyle bir felaketin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa onu da yapmaya hazırız. Yalnız olmadığımızı biliyoruz. Şanlı milletimizin eliyle, diliyle ve kalbiyle yanımızda olduğunu da biliyoruz.

Allah’tan geldik ve elbette ona döneceğiz; toprağa düştük, yeni filizler vereceğiz. Bizler için 12 Şubat tarihi nasıl milatsa 6 Şubat 2023 tarihi de yeni bir milattır artık. Yeni bir Destan yazılacak, yeni bir Destan nakşedilecek Şiirin Başkenti’ne.

Yitiksöz’e şiirleriyle bu sayıda Mustafa Kara, Cahit Koytak, Bahtiyar Aslan,  Vefa Taşdelen, Yasin Mortaş, İbrahim Gökburun, Süleyman Karaca, Yunus Emre Altuntaş, Guzal Ismatova, Mehmet Solak,   Mehmet Aycı, Vural Kaya,  Âdem Turan,  Ali Sali, Ömer Aksay, Mert Mevlüt Gökçe, İlhami Atmaca, Ekrem Elmas,  Cahit Küçük, Davut Güner, Mustafa Gök, Hüseyin Gök, Sinem Bozhöyük, Mehmet Özer, Mehmet S. Fidancı, Abdulhamit Tokgöz, Gizem Cevher, Rukiye Gülbay Kollu, İbrahim Halil Kaya, Hüseyin Ümit Yavuz,  Hacı Ahmet Sevgili ve Arif Ay katkıda bulunuyor. Arif Ay “Kuş Depremi” adlı şiirinde okuru kendini sorgulamaya davet ediyor:

Devamı: https://www.insaniyet.net/yitiksoz-16-nisan-mayis-2023-uzerine/

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim