Kimbilir, belki de Hz. Âdem'den bu yana insanoğlunu besleyen ekmektir, yani buğdaydır. Cenab-ı Hakk'ın bizlere bir lütfu. Bu sebeple insanımız ekmeği kutsal bilir. Yerde bir ekmek parçası görse üç kez öpüp başına koyduktan sonra el-ayak değmeyecek bir yere bırakır. Kurt-kuş yesin diye.
Belki coğrafyanın getirdiği bir zorunluluk, belki bir beslenme alışkanlığı (ki bu ikisi de yerindedir. Uzakdoğu'da buğdayın yerini pirincin aldığını biliyoruz. Olsun. O da onun amca oğludur, yabancı değil) Sonucu Anadolu insanı ekmek yemeden doymaz. Öyle ki pilavla, makarna ile bile ekmek yer. (Bu yazıyı yazalı epey zaman geçti. Yayımı gecikti. Bu arada Sayın Başbakan ekmekle ilgili konuşarak 'tam buğday ekmeği' üretimini teşvik etti. Eh aklın yolu bir, geç kalsak da).
Yazının devamı için : http://yenisafak.com.tr/yazarlar/MustafaKutlu/mubarek-ekmek/36084































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.