• İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Konya 13 °C
  • Sakarya 17 °C
  • Şanlıurfa 20 °C
  • Trabzon 15 °C
  • Gaziantep 17 °C
  • Bolu 11 °C
  • Bursa 18 °C

Mustafa Özcan'dan: Rusya için tarihin sonu mu?

Mustafa Özcan'dan: Rusya için tarihin sonu mu?
Türkiye'de bayağı bir Rus lobicisi var. Kimi hükümet fobikler veya hükümet karşıtları Erdoğan'a nazire olsun diye Rusya'yı öne çıkartıyor.

mustafaozcan11Türkiye'de bayağı bir Rus lobicisi var. Kimi hükümet fobikler veya hükümet karşıtları Erdoğan'a nazire olsun diye Rusya'yı öne çıkartıyor. Gerçi buna mukabil Başbakan'nı Birinci Danışmanı Yiğit Bulut da dünyayı iki lider arasında paylaştırıyor. Bunlardan birisi Putin diğeri de Başbakan Erdoğan. Bununla birlikte, son sıralarda öne çıkan Rusya'nın rolünü abartanlar da çok. Hatta Türkiye'de bir Rus lobiciliği oluşmaya başladı. En azından taraftarları var. Hüseyin Bağcı ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış Rusya'ya yakın duran isimler arasında. Rusların tekrar yükselişe geçtiklerini düşünüyor ve söylüyorlar. Bunu analizden ziyade biraz da 'nispet olsun' duygusuyla propaganda olarak yapıyorlar. Evet, ABD'nin hamakat ve yanlış politikalarından dolayı İslam dünyası biraz daha kargaşaya yuvarlanırken bu yanlış politikalar Ruslara hizmet etti. Önünü açtı. ABD düşüşe geçerken ve geride boşluk bırakırken Ruslar bu boşluğu doldurmaya çalışıyor. İslami kesimler karşısında ulusalcılarla da pekala anlaşabiliyorlar.

 

Yazının devamı için:
http://www.dunyabulteni.net/?aType=yazarHaber&ArticleID=19279 

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim