• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Mustafa Uslu: Mehmet Âkif’e Ait Olmayan İki Şiir

Mustafa Uslu: Mehmet Âkif’e Ait Olmayan İki Şiir

İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Âkif’in fotoğrafları eşliğinde yıllardır sosyal medya mecralarında paylaşılan, hatta çeşitli internet sitelerinde (bazı mühim dergi ve gazetelerin internet siteleri de buna dâhil) yer alan iki şiir var.

Bu şiirlerden birincisi “Kim Demiş?” başlıklı, iki dörtlükten ibaret ve “Kim demiş Avrupa insanı medeni? / Ne edep var ne hayâ çırılçıplak bedeni!”; on beş beyit ve bir mısradan ibaret “Yılbaşı” başlıklı ikincisi ise “Ya Rab! Böyle mi olacaktı, benim cennet yurdum? / Baktım da etrafıma yalnızım, ağladım durdum.” diye başlıyor.

Paylaşılan bu şiirlerin altına da emin bir şekilde Mehmet Âkif Ersoy yazılıyor. Güya onun yazdığı şiirler!

Beğeniler, paylaşımlar, etkileşimler, yorumlar, söz dalaşları gırla gidiyor.

Özellikle birinci şiirin yorumlar bahsinde kimi övüyor, kimi sövüyor. Medeniyet tartışmaları yapılıyor. Kimi şairi haklı görüyor, kimi haksız. Kimi ciddi ve kesin Mehmet Âkif’in olduğunda ısrarcı, kimisi Necip Fazıl Kısakürek’in diyor. Çoğunluk Mehmet Âkif’ten yana.  

Bu arada bir gazetenin internet sayfasında Âkif tanıtılmış, şiirleri hakkında kısa bilgi aktarılmış. “Toplumun eksik noktalarına eleştiriler yönelten şiirleri vardır.” cümlesinden sonra örnek olarak “Kim Demiş?” başlıklı şiir verilmiş.

Bir de “Rahmetli Âkif’in dediği gibi” diye başlayıp bu şiiri büyük bir şevkle okuyanlar var.

Şiir olmaktan âciz bu sözde şiiri hangi müteşair (şairlik taslayan) yazdı, niçin yazdı, ne zaman yazdı, nasıl Mehmet Âkif’e mal edildi, sosyal medyada veya internet ortamında nasıl yayıldı? Varsa bilen, beri gele.
 
Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim