• İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 16 °C
  • Konya 6 °C
  • Sakarya 12 °C
  • Şanlıurfa 15 °C
  • Trabzon 17 °C
  • Gaziantep 11 °C
  • Bolu 6 °C
  • Bursa 10 °C

Namık Açıkgöz'den: PKK Kürt "JİTEM"idir

Namık Açıkgöz'den: PKK Kürt "JİTEM"idir
PKK, 1975'lerden beri faaliyet gösteriyormuş. İlk yıllarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, birtakım cinayetler işlemiş ama o günlerde, herkes herkesi vurduğundan, PKK cinayetleri arada kaynayıp gitmiş.


1984 yılında, Eruh ve Şemdinli saldırılarından sonra, "silahlı propaganda"ya ağırlık veren PKK, yörede hâkimiyeti sağlamak için, pek çok Kürd'ü "cezalandırma" adıyla katletmiştir. 1985-1986 arasında, örgütün katlettiği Kürtler, daha çok şahıslara yönelik iken 1987'den sonra toplu katliamlara yönelmeler olmuştur. Mesela 22 Ocak 1987 günü, Uludere ilçesi Ortabağ köyünde, bir sobanın içine bomba konmuş ve 8 Kürt katledilmiştir. Sonra bunun arkası gelmiştir. 23 Ocak günü Midyat'taki saldırıda 10; 20 Haziran günü Pınarcık köyünde kadın ve çocukların da içinde bulunduğu 30; 9.5.1988'de Nusaybin'in Taş köyünde 11; 26.11.1989'da Yüksekova'nın Yaka köyünde 21; 11.6.1990 günü Çevrimli köyünde 27; 11.6.1992 günü Tatvan'da 13; 1.10.1992 günü Bitlis'in Cevizli köyünde; 4.8.1993 günü Mutki köylerinde 28; 25.10.1993 günü Erzurum'un Yavi köyünde 35 kişi olmak üzere binlerce Kürt katledilmiş ve bu katliamlardan dolayı binlerce köy ve mezra terk edilmiştir.

PKK'nın "silahlı propaganda" amaçlı katliamlarından başka bir de örgüt içi infazları vardır. PKK'dan ayrılanlar, Bekaa vadisinin bir ölüm tarlası olduğunu, yapılan işkenceleri ve "Nayloncu Azime"yi anlatıyorlar. Kuzey Irak, Şırnak, Hakkâri, Siirt, Bitlis; Batman, Diyarbakır, Tunceli dağları "taş altı" edilmiş Kürt gençleriyle dolu. Araştırılsa ne kadar insan kafatası çıkacak kim bilir!... Öcalan, birkaç yıl önceki bir avukat görüşmesinde, 15 bin iç infazın olduğunu söylemişti. İç infazlar, genellikle, "hain, ajan, yetersiz" gibi suçlamalarla gerçekleştirilmiştir ama asıl sebep Öcalan'ın egemenliğinin pekiştirilmesidir.

Bir yandan Kürtçü örgütler arası savaş, bir yandan "silahlı propaganda" amaçlı katliamlar, öbür yandan da örgüt içi infazlarla, binlerce Kürt, bizzat PKK tarafından katledilmiştir. Bizler, yasadışına çıkan JİTEM'den ve çetelerden yıllardır hesap soruyoruz. Kürtlerin de binlerce Kürd'ü katleden, bizzat kendisi JİTEM gibi hareket eden ve en büyük Kürt düşmanı olan PKK'dan hesap sorması gerekir.

18.02.2012 Habervaktim

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim