Önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dün Manisa’daki sözlerinden kısa bir alıntı yapalım:
‘Toplumumuzun hiçbir parçasını, rengini, kültürünü dışlamayan bir anlayışımız var. Yeni siyaset anlayışı bu anlamda hücre yenilemesi. İnşallah çözüm süreci Türkiye’deki fetret devrini yok edecek, bitirecek. Fetret yok edildiğinde, ayağımızdaki prangalardan biri kalkacak’
Neye nasıl inandığı ve hangi pencereden baktığına göre herkes bu sözleri farklı yorumlayabilir. Ancak son yıllarda Türkiye’nin gerek bulunduğu coğrafyada, gerekse küresel ölçekte çok ciddi sınavlar verdiği, kendisinden beklentilerin hayli yükseldiği de ortada.
Dolayısıyla Ahmet Davutoğlu’nun ‘hücre yenilenmesi’, ‘fetret devri’ ve ‘pranga’ benzetmelerini, hem tarihsel anlamda, hem de gelecek tasavvuru üzerinden tartışmak zorundayız. İdeolojik saplantıları, kişisel ya da sınıfsal endişeleri bir kenara bırakarak elbette.
Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/fetret-devrinden-cikis/yazi-741027































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.