Siyaset zihinleri sınırlar. Eğer hayatı ve dünyayı farklı bakış ve boyutlarla kavramayı denemezseniz, sizi kupkuru bir dünyaya mahkum eder.
Türkiye’de konuşulan her konu, ele alınan yahut çözülmek istenen her sorun, ısrarla ve inatla siyasetin sınırlarında geziniyor. Tam da bu nedenle Türkiye’nin son yıllarda giderek artan ve bölgede farklı tepkiler oluşturan ilgilerini anlamak zorlaşıyor.
Eğer yaşadığımız ülkeyi sadece siyasi sınırlarından ibaret görüyor, ufkumuzu, gelecek tasavvurumuzu bunlar üzerinden şekillendiriyorsak; bugün karşımıza çıkan manzaranın bizi ürkütmemesi mümkün değil.
Oysa, tam da bulunduğumuz coğrafyanın kaderi, bize siyasi sınırların değil, doğal sınırların esas olduğunu, kendisini kağıt üzerinde sınırlayanların küçülmeye mahkum olduğunu söylüyor.
Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/misaki-milliden-otesi/yazi-739943































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.