• İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Nazım Payam: Büyük uyumla, gelecek zamana doğru akıyoruz

Nazım Payam: Büyük uyumla, gelecek zamana doğru akıyoruz
Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi’nin 21 Ekim 2023 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda şube başkanlığı görevinden ayrılan yazar, şair Nazım Payam sorularımızı cevaplandırdı.

-Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi 22 Ekim 2021 tarihinde kuruldu. Aradan geçen zamanda şube olarak şehrin kültür, sanat, edebiyat ve düşünce dünyasına ne tür katkılar sağladınız?

22 Ekim 2021 tarihinde yani açılış eşliğinde Mehmet Akif Ersoy sempozyumu düzenledik. Konuklarımız Genel Merkez Yönetim Kurulu idi. Ardından TYB Elazığ Şubesi olarak her ayın son cumartesi akşamı “Bizim Külliye Sohbetlerini tertipledik. Bu sohbetlerin konusu edebi türlerdi. Kuramlar üzerinde tartıştık.

2021 ve 2022’de Elazığ Belediyesiyle ortaklaşa Edebiyat Atölyesi’ni faaliyete geçirdik. Eğitim öğretim dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz her bir atölye çalışmamızın süresi iki ay idi.

Edebiyat Atölyesi katılımcılarıyla birlikte şiir dinletisi düzenledik. Katılımcıların metinlerinden oluşan  2021 ve 2022 yıllarına ait  e-dergi çıkardık. Elli kişilik sanat ve bilim insanının katılımıyla “Şehir Tarihi ve Mekân” sempozyumunu hazırladık. Konuşmacılarımızın sundukları bildiriler önümüzdeki ay (kasımda) bir kitap hacmiyle ilgililere sunulacaktır.  

Yine 2021 ve 2022 yılları arasında Elazığlılar tarafından tür ve konu ayrıştırmadan ne kadar basılmış eser varsa topladık. Niyetimiz bir kitap kataloğu çıkarmaktı. Fakat korona ve depremler buna öncelik vermedi. Hazırlamış olduğumuz katalog umarım önümüzdeki dönemde yayımlanır.

-Şube genel kurulu yapıldı; şube başkanlığını bundan böyle Doç. Dr. Taner Namlı yürütecek. Önümüzdeki dönemde yapılması planlanan faaliyetler hakkında yeni yönetim kurulu ile bir değerlendirmeniz oldu mu?

Henüz olmadı. Bir haftaya kalmaz, olacaktır.  Çünkü gaye ve gayrette aynı huniyi kullanan arkadaşlarız.

-Türkiye Yazarlar Birliği kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, genel başkanlığı bıraktıktan sonra da TYB faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu anlamda yeni seçilen şube yönetim kurulu üyelerine destek vermeye devam edecek misiniz?

Yeni yönetim kurulu bir önceki yönetim kurulunun devamı. Bizler oda değiştirmedik. Sıkılmayalım diye sadece oturduğumuz sandalyeleri değiştirdik. Herkesin kendisine ait bir hayali olsa da aramızda yahut tasarıda bir fikir ayrılığı, bir çatışma yok. Uyumla, gelecek zamana doğru akıyoruz.

Yaşımın verdiği güçle elbette yapılacak bütün etkinliklerde katılımcı ve üyelerimizi sürükleyici olacağım. Doğrusunu isterseniz TYB Elazığ şubesinin daha aktif olması için arkadaşları yönetim kurulu değişikliğine ben ikna ettim desem yeridir. 

 -Şube faaliyetleri ve dergicilik hayatınızda önemli bir yer tutuyordu. Bundan sonraki süreçte neler yapmayı planlıyorsunuz?

Şube faaliyetinde sadece sorumluluğumu devrettim. Göreve devam. Ancak bir yazar ve yayıncı için en derin korozyon çukuru tekrara düşmektir. Bu tetikleyici yargıyı düstur edinerek. Hem Bizim Külliye dergisinin çıtasını yükseltmeyi düşünüyorum hem de kültür/sanat dünyamıza yeni eserler sevk etmeye yöneleceğim.

 

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim