Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yılında Bursa'da anılacak

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yılında Bursa'da anılacak
Bursa’da 3,4 Kasım tarihlerinde ‘2.Bursa Sezai Karakoç Edebiyat ve Şiir Günleri’ kapsamında “Ruh poyrazında bir deha: Necip Fazıl Kısakürek” temalı sempozyum gerçekleştirilecek.

Uludağ Üniversitesi, Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi tarafından 3,4 Kasım tarihlerinde ‘2.Bursa Sezai Karakoç Edebiyat ve Şiir Günleri’ kapsamında “Ruh poyrazında bir deha: Necip Fazıl Kısakürek” temalı sempozyum gerçekleştirilecek.

Yaşantısı, kişiliği, görüşleri ve eserleriyle Türk edebiyat ve fikir dünyasına damga vuran Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40’ıncı yılında düzenlenecek sempozyumla anılacak.

"RUH POYRAZINDA BİR DEHA: NECİP FAZIL KISAKÜREK"

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak olan sempozyuma, ülkemizin farklı üniversitelerinden birçok akademisyen ve yazar katılacak. “Ruh poyrazında bir deha: Necip Fazıl Kısakürek” temalı sempozyum, 3 Kasım tarihinde saat 14.30’da Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde açılış oturumuyla başlayıp, 4 Kasım tarihinde Seyyid Usûl Kültür Merkezi’nde devam edecek.

2 gün sürecek sempozyumda 16 konu başlığı altında 4 oturum yer alıyor.

Programa Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Mustafa Baki Efe’nin yanı sıra Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Nesrin Karaca, Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Prof. Dr. Mehmet Narlı, Prof. Dr. Turan Karataş, Doç. Dr. Ahmet Dağ gibi Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve yazarları katılacak.

Devamı: https://www.herkesduysun.com/kultur-sanat/necip-fazil-kisakurek-vefatinin-40-yilinda-bursa-da-anilacak-256773

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim