• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Notlar Dergisinin 5. Sayısı Çıktı

Notlar Dergisinin 5. Sayısı Çıktı
Notlar Dergisinin 5. Sayısı Çıktı

Notlar dergisi derinlikli düşünmenin imkanlarını zorlamaya devam ediyor. Her sayısında birbirinden ilginç, farklı tartışmaları derinlemesine ele alan dergide değişim sancıları da geliyor. Yeni dönemde dergide yenilikler olacağını şimdiden söyleyelim.

Derginin 5. sayısının dağıtımı ülke gündeminden kaynaklanan nedenlerden geciktirildi. Derginin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada ülke gündemini alt üst eden, canları yakan, insanları şok eden darbe girişimi kınanırken, derginin matbaaya 15 temmuzdan önce gönderildiği ve dolayısıyla dergide gündemdeki konuları ele alan yazıların olmadığı ifade edildi.

Derginin yeni sayısının sayfaları Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay ile yapılan uzun bir konuşma ile açılıyor. Türk düşünce ve eğitim hayatının genel sorunları çerçevesinde yapılan konuşmada, Bolay Hoca ile hayatının ve düşüncelerinin özel boyutlarını da konuştuk. Okurlar için yoğun ve derinlikli bir konuşma olduğu düşüncesindeyiz.

Derginin bu sayısında Ekrem Özdemir Mevlâna ve Maturidî Üzerine başlıklı yazısı ile bu iki İslam büyüğünün fikriyatını mukayeseli inceliyor. Necmettin Evci Retorikle Paradigma Arasında Sözün Dönüşümü başlıklı yazıyı kaleme alırken, Hayati Özgür Osmanlı Devleti Mali Sisteminin Özellikleri Ve Sistemin Çözülüşü başlıklı yazısı ile Osmanlı iktisadı üzerine düşünmeye devam ediyor. Özgür Taburoğlu Müslüman Şark'ta Çizgi başlıklı yazıyı kaleme alırken Orhan Gazi Gökçe Şahsiyet Eğitiminde Bir İmkân Olarak Tasavvuf başlıklı yazısında eğitimin önemli bir boyutuna dikkati çekiyor. Fatih Kocaoğlu Vatan Yoksa Düşünce Yoktur başlıklı yazısıyla dergimizde ilk defa yer alıyor. Murat Erol "Yerlilik Düşüncesi" İçin Notlar, Kenan Arpacıoğlu Kamu Diplomasisi Bağlamında Türkiye'nin Terörle Mücadelesine Katkı Sağlayabilecek Örnekler başlıklı yazısıyla dergide yer aldılar.

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim