• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Nuray Alper: TYB'nin Ankara şubesinde yazarlık atölyeleri

Nuray Alper: TYB'nin Ankara şubesinde yazarlık atölyeleri
Zaman zaman bedeni yorsa da çalışmanın insan ruhuna zindelik veren, hayat karşısında onu diri kılan bir büyüsü var.

Üstelik insanı merkeze alan bu eylem toplumu güçlendiren, fertler arasına ekilen gayret tohumlarıyla onları birbirine bağlayıp bütünleştiren bir etkiye sahip. İnanıyorum ki azim ve emeğin dünyamızın formülü olduğunu söylersem mübalağa etmiş sayılmam. Bu yüzden nihayeti büyük bir uçuruma varan amaçsız sohbetler, nüvesinde muhabbet olduğu iddia edildiği hâlde emekten nasip almayan boş sözler uzun zamandır ruhuma kabz hâli yaşatır oldu. İş, alın teri ve üretimin olduğu her alan ise gözüme mukaddes bir mabet gibi görünmeye başladı.

Birkaç hafta önce TYB’nin Ankara şubesinden yazarlık atölyesi ile alakalı bir davet aldım. Her ne kadar bu ince davet şiir atölyesi üzerinden yöneltilse de deneme/makale alanında daha faydalı olabileceğimi belirterek 12 Aralık’ta TYB’nin Ankara şubesine gittim. Uzun süredir ziyaret imkânı bulamadığım mekânda seçkin bir rağbet ve kalabalık, nezih bir talep yoğunluğu ile karşılaştım. Gittiğimde Ankara şube başkanımız Mehmet Sait Uluçay yazarlarımıza telafi dersi veriyor, proje koordinatörü Şemsettin Küzeci de hem misafirlerle alakadar oluyor, hem de atölye hakkında bilgilendirmelerde bulunuyordu. Ayrıca şubelerimizin ne kadar zor şartlar altında ayakta kaldığını öğrenmiş olduk.

Yazarlık Okulu, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi ile Mamak Belediyesi’nin “Ankara Edebiyat Festivali” adlı ortak projesinin bir cüzü. On üç hafta devam edecek yazarlık atölyeleri TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şemsettin Küzeci’nin koordinatörlüğünde yürütülüyor. Okul için önce 18-50 yaş arasında bir sınıflandırma yapılmak istenmiş fakat çok talep gelince yaş sınırı bir miktar daha yukarı çekilmiş. İlk yedi dersten sonra dört atölye şeklinde devam edilen edebiyat okulunda “şiir”, “hikâye-roman”, “makale-deneme ve haber”, “senaryo ve belgesel” metin yazarlığı üzerine dersler icra ediliyor. Atölyelerimize elli öğrenci arasından kabul gören otuz beş öğrenci istikrarlı bir devam sağlıyor. 21 Eylül 2022’de genel bilgi, konu, tema, amaç, hedef kitle, özet gibi meseleler üzerinden “yazarlığa giriş” dersini yapan D. Mehmet Doğan’dan sonra dersler Hamit Gök, Dr. Atilla Aktaş, Osman Özbahçe, Ekrem Özdemir, Necmettin Evci, Murat Bölük, Sadık Yalsızuçanlar, M. Sait Uluçay, N. Evci, Mehmet Kurtoğlu, Şemsettin Küzeci gibi alanında uzman isimlerin öncülüğünde yürütülmüş.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/tybnin-ankara-subesinde-yazarlik-atolyeleri--8807/

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim