• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Konya 17 °C
  • Sakarya 16 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 16 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 16 °C
  • Bursa 17 °C

Ömer Lekesiz'den: Hikmet ve ahenk

Ömer Lekesiz'den: Hikmet ve ahenk
Bir mizan (vezin/ölçü) olarak kader hikmete bağlı olunca, kaderin içine çektiği ahenk de hikmetin içine çekilmiş olur. Ama bu öyle bir çekiştir ki, çeken içine çektiği şeyi ifşa eder.

omerlekesizhdBir mizan (vezin/ölçü) olarak kader hikmete bağlı olunca, kaderin içine çektiği ahenk de hikmetin içine çekilmiş olur. Ama bu öyle bir çekiştir ki, çeken içine çektiği şeyi ifşa eder. Diğer bir söyleyişle hikmet ve ahenk karşılıklı olarak birbirini içkindir; hikmet dediğimiz yerde ahenkten (kaderden), ahenk (kader) dediğimiz yerde hikmetten söz etmiş oluruz.

Yazının devamı için:  http://yenisafak.com.tr/yazarlar/OmerLekesiz/hikmet-ve-ahenk/37066

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim