• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

On farklı ülkeden şairler Konya’da buluştu!

On farklı ülkeden şairler Konya’da buluştu!
Bu yıl 13.sü düzenlenen Uluslararası Mevlana Şiir Şöleni büyük ilgi gördü…

TYB( Türkiye Yazarlar Birliği) Konya şubesi ve Karatay Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 13. Uluslararası Mevlana Şiir Şöleni 23-24 Eylül tarihlerinde Konya’nın ve Türkiye’nin manevi merkezlerinden olan Mevlana Türbesindeki “Gül Bahçesi” alanında gerçekleşti.

Bu yıl ki şölene Türkiye’nin yanı sıra Irak, İran, Bulgaristan, Kırım, Tataristan, Türkmenistan, Rusya, Doğu Türkistan, Azerbaycan gibi pek çok ülkeden şairler katıldı.

22 Eylül’de şehre gelmeye başlayan şairler 23 Eylül Cumartesi sabahı İl Halk Kütüphanesinde TYB ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Şiirinin Seyri” isimli sempozyumda bir araya geldi. Üç oturum halinde düzenlenen sempozyum sabah 10.00’da başlayıp 16.30’a kadar devam etti. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği sempozyumda Türk şiirinin son yüzyılda geçirdiği aşamalar şairler tarafından ele alındı. Sempozyumda şairler A. Ali Ural, Atakan Yavuz, Vural Kaya, Hüseyin Akın,  Osman Özbahçe, İbrahim Demirci, Atilla Yaramış, Emre Öztürk, Afra Kutluğ, Sıddık Ertaş ve Yunus Emre Altuntaş konuşmacı olarak yer aldı.

Akşam saatlerinde Mevlana Türbesindeki “Gül Bahçesi” alanında başlayan şiir şölenine Konyalılar büyük ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmalarını TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yaptı. Konya’nın manevi bir merkez olmasının yanı sıra kültür ve edebiyat alanında da merkezlerden biri haline geldiğini dile getiren Köseoğlu, 1994 yılında kurulan TYB Konya Şubesinin bu alanda şehre katkı sunmaya devam edeceğini belirtti. Programa ev sahipliği yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da yaptığı konuşmada yapılan bu faaliyetlerin insanlarımıza ve şehre katkı sunduğunu, vuslatının 750. yılında Hz. Mevlana’nın mayaladığı bu topraklardaki hatırasını taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/haber/16541121/on-farkli-ulkeden-sairler-konyada-bulustu

Bu haber toplam 205 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim