• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Osman Güzelgöz: Zihinlerin İşgali Coğrafyanın İşgalinden Daha Tehlikeli

Osman Güzelgöz: Zihinlerin İşgali Coğrafyanın İşgalinden Daha Tehlikeli
Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Bir Kitap Bir Yazar” programının konuğu “Kendi Kendimize Koçluk Kitabı”nın yazarı Osman Güzelgöz’dü.

Beden, zihin ve ruh dengesinin önemi üzerinde duran yazar Güzelgöz, “Beden, zihin ve ruh arasında denge ve uyum varsa  sağlık, huzur, mutluluk ve başarı vardır” dedi.

“Bir Kitap Bir Yazar” programının açış konuşmasını yapan TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, oku emriyle başlayan ve kitap merkezli bir medeniyetin mensupları olarak eser ortaya koyanları ve eserlerini kamuoyu ile buluşturmayı  görev olarak gördüklerini söyledi. Yazar/Şair Uluçay, “Bir Kitap Bir Yazar” programıyla  hem kitabın hem de yazarın hikayesini dinlediklerini  belirterek,  Şanlıurfa’da görev yaptığı yıllardan buna tanıdığı Yazar Osman Güzelgöz’ün  musiki ustası, mevlithan, gazelhan, kaynak kişi ve pek çok kişinin hocalığını yapan Tenekeci Mahmut Güzelgöz’ün oğlu olduğunu anlattı.

TYB Şanlıurfa Şubesi’nin kuruluşunda yer aldığını belirten yazar Osman Güzelgöz ise,  yazmak için  yetenek, ortam ve odaklanmanın  önemli olduğunun altını çizerek, hafızasında binlerce   Kürtçe, Farsça, Arapça ve Türkçe gazel, mevlid,  şiir, ilahi ve türkü  bulunan Tenekeci Mahmut’ın  ve münevver  bir eğitimci olan Mehmet Akif İnan’ın yanında bulunmasının yazma sürecinde olumlu etkisi olduğunu ifade etti.  İlk yazarlığa Güneydoğu Gazetesi’nde başlayan Osman Güzelgöz,  ‘Beyaz Tebessüm’ şiir kitabıyla ilk eserini verdi. 

Yoğun ve yorucu bir bürokratik görevin ardından 2009 yılında Koçluk konusuna ilgili duyan Yazar Osman Güzelgöz, yaşam, aile, öğrenci ve yönetici koçluğu yapıyor.  “Kendi Kendimize Koçluk Kitabı”nın hikayesini anlatan Osman Güzelgöz, kitabı üç yıllık inceleme, araştırma ve çalışmanın sonunda yazdığını söyledi.

Kitabın denge ve bilinçli farkındalık üzerinde durduğunu anlatan yazar Osman Güzel Göz, “Kişiler sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı olmak istiyorsa ‘Neredeyim/neredeyiz? Nereden olmak istiyoruz? Nasıl gitmeliyim/gitmeliyiz? sorularını sorması ve cevaplaması gerekir.  Kişi rutinin dışına çıkabilmelidir. Bunun içinde ‘Ben bu konuda  ne yapabilirim? Ben bu konuda daha başka ne yapabilirim? Sorularını da kendisini sormalı ve  gereğini yapmalıdır.”  şeklinde konuştu.   

Koçluğun  birinci şartının etkin dinlemek, ikinci şartının  açık uçlu güçlü sorular sormak olduğunu anlatan yazar Osman Güzelgöz,  ölçülebilir ve ulaşılabilir hedefler koymanın da koçlukta önemli olduğunu kaydetti.

Huzurlu, ahenkli, mutlu, sağlıklı ve başarılı bir hayat için beden, zihin ve ruh dengesinin önemli olduğunun altını çizen yazar Osman Güzelgöz, “ Coğrafi işgalleri fark edebiliyoruz.  Ancak bedenimizin, zihnimizin, ruhumuzun işgal edilmesini fark edemiyoruz. “ dedi.

Kültür ve medeniyetimizin  anda kalmayı büyük önem verdiğini  belirten Osman Güzelgöz, “Anda kalmak mesuliyet yükler. Bugün Gazze için ne yapabilirim? Bugün Gazze için daha başka ne yapabilirim? sorularını sorup, hemen bir şeyler yapmak anda kalmaktır. Yardım mı yapacaksın, şimdi yap. Sivil toplumu mu harekete geçireceksin, hemen yap. Hükümeti  yaptırım yapmayı mı zorlayacaksın, hemen yap. Yapacaklarını  geleceğe erteleme”  dedi.

Kitabın Tanıtımı

Kitap ismi, mottosu, kapak tasarımı ve arka kapak yazısı ile hemen dikkatinizi çekiyor. Yazarı Osman Güzelgöz koçluk eğitim ve tecrübelerini pratik bir koçluk kitabına dönüştürmüş. 

Kitap içeriğinde yer alan uygulama, test ve bilgilerle bireysel farkındalık üzerinde duruyor ve bu farkındalığı bilinçli farkındalığa dönüştürebilmenin kapılarını açıyor okuyucusuna.

Osman Güzelgöz kitabın önsözünde okuyucusuna nasıl bir kitap sunduğunu “Peşin Peşin Söyleyelim!” başlığı ve konuşma diliyle aktarıyor. 

Kendi Kendimize Koçluk Kitabı Giriş, Gelişme ve Sonuç başlıklı 3 bölümden oluşuyor. Giriş bölümü koçluk bilgilendirmelerini kapsıyor. Gelişme bölümünde kişinin “kendiliği, potansiyeli, kaynakları ve sahip oldukları üzerinde duruluyor. Sonuç bölümü ise kişinin kendi kendine koçluk yapabilmesi ile ilgili pratik uygulamaları anlaşılabilir bir dille okuyucuya aktarılıyor. 

Kişisel Gelişim alanının temel kitaplarından birisi olmaya aday Kendi Kendimize Koçluk Kitabı insanın bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda dengesinin KENDİSİ olması gerektiğini örneklerle sunan kendi alanının özgün bir çalışması olmuş…
Haber: Şahin Ali Şenhaber-resmi-2.jpg

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim