• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

“Otuz Saniyelik Reklam Bir Aylık Eğitimden Etkilidir”

“Otuz Saniyelik Reklam Bir Aylık Eğitimden Etkilidir”

Mevlana Kalkınma Ajansı (Mevka) işbirliği ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde Doç. Dr. Ahmet Akman’ın Proje Koordinatörlüğü ve Şair Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde başlayan Yazarlık Atölyesi derslerinde bu hafta Yrd. Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci “Medya Okuryazarlığı” konusunu anlattı.  

img_20230225_131940.jpg

Zengin görsel sunumuyla dersi işleyen Küçükbezirci, medya üzerinden yapılan algı operasyonlarının çeşitlerini örneklerle pekiştirerek açıkladı.

Gerçek dışı bilgilerin medyada hızla yayılması konusuna değinen Küçükbezirci “İnfodemi,  “Salgınla ilgili, özellikle internet ve sosyal medya ortamında aşırı ve asılsız bir şekilde paylaşılan ve dolaşıma sokulan içeriklerden dolayı bilgi kirliliğinin yaşanması ve insanların doğru bilgiyi bulmakta zorlandıkları durum” olarak tanımlanmaktadır. Bu durum aynı zamanda salgınla mücadeleyi de zayıflatmaktadır.  Bu tarz paylaşımlar insanları korku ve paniğe sürüklemektedir. Maalesef sosyal medyada yalan, gerçek dışı ve sahte içeriklerle kişilerin davranışları ve kanaatleri kolayca manipüle edilebilmektedir. Bu gerçek dışı bilgiler, salgından daha hızlı yayılmaktadır. ” dedi.

img_20230225_132013.jpg

Televizyonun etkilerinden bahseden Yağmur Küçükbezirci “Drucker, televizyon ve beraberinde getirdiği koskoca bir görsel pedagoji dünyası olduğunu, otuz saniyelik bir reklamın etkisinin çoğu öğretmenin bir aylık öğrenim sürecine sıkıştıracağı eğitimin etkisinden daha fazla olabileceğini dile getiriyor. ” dedi.

Ders sonunda TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu kendi kitabı “Kendini Arayaş Şehir”i ve TYB Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Akman TYB 2021 yayını “İnsanlığa Sözümüz Var” kitabını  Yağmur Küçükbezirci’ye hediye etti.

img_20230225_145651.jpg

 

Bir sonraki konu olarak Şenol Çöm  ile “Sinema Televizyon Yazarlığı” dersi işlenecek olan atölyede toplam 16 konuda 32 ders verilecek.

 

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim