• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Öyküde "Zaman Dursun İstedim"

Öyküde "Zaman Dursun İstedim"
İlk öykü kitabı olarak hayli etkileyici bir kitapla karşılaştığımı not düşmek isterim.

Senem Gezeroğlu’nun ilk öykü kitabı Zaman Dursun İstedim. Okurken, yazarken, düşünürken; satırların arasına dalarken, altını çizerken, boşluklarında kaybolurken…“Rüyama kaldığım yerden devam ediyorum. İnsan hiç, yarım bıraktığı bir rüyanın devamını görür mü? Ben görüyorum işte.”, “Uçuyormuşum gibi. Sonra duruyormuşum gibi. Karanlık bir boşluktayım. Bir yıldızın köşesinden tutuyorum.” (Kördüğüm)

Kitapta yirmi iki öykü var: “Biz Bu Saatin Neresindeyiz?”, “Kaybedenin Kayboluşu”, “Leyla ile Romeo”, “Göreli Bir Eylemdir Unutmak,” “Ve Kalem… Yazarak Kanatlanır”, “Hangi Renk Solar İnsan?”, “Zaman/Sız Mekân”, “Hikâyeye Sığınmak” ve diğerleri…

“Makam” öyküsündeki “Sabah ve sabâ”, “Öğle ve rast”, “İkindi ve hicaz”, “Akşam ve segâh”, “Yatsı ve uşşak”ta olduğu gibi, alt başlıkları/ bölümlemeleri seviyor Yazar. İncelikli öyküler anlatıyor bize:Bizi kendine ‘dildeş’ kılan. Kalbimizden yakalayıveren. Akışıyla bazen savuran. “Biz Bu Saatin Neresindeyiz?” öyküsünde ne diyordu: “Dur biraz, ikimizin hikâyesi demiştin, biz bu hikâyenin neresindeyiz? İçinde, tam kalbindeyiz.”

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kitap/oykude-zaman-dursun-istedim-haber-1140504/

Bu haber toplam 936 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim