• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Prof. Dr. Adem Önal: Renkler ve Kokular Hayat Anlayışımızı Belirliyor

Prof. Dr. Adem Önal: Renkler ve Kokular Hayat Anlayışımızı Belirliyor

Sizi tanıyalım?

1966 Artvin, Ardanuç- Sakarya köyü doğumluyum. 1985 KTÜ Kimya Bölümü mezunuyum. Doktoramı İlaç kimyası üzerine Erciyes Üniversitesinde yaptım. 1993’te Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine geçiş yaptım. 30 yıldan beri tokattayım. 2003’te profesör oldum. 20 yıldan beri Prof. Dr. olarak Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kimya Bölümünde çalışıyorum. 6 yıl Dekan, 6 Yıl Kimya Bölümü Başkanı olarak görev yaptım. Halen Doğal Boyalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapıyorum. 72 makalem, 6 kitabım var. 25 Yüksek Lisans, 5 Doktora öğrencisi mezun ettim. 16 Projede görev aldım.

Bize köyünüzü, çocukluğunuzu anlatır mısınız?

Teknoloji olmadığı için saklambaç, yakan top, beştaş gibi oyunlar oynardık. Ancak daha çok ev işlerinde anne ve babamıza yardımcı olurduk. Yaz aylarında tarlaya su taşırdık. Evdeki danaları otlatmaya götürürdük. Oyuna fazla vakit kalmazdı maalesef.

Ardanuç’ta şartlar zor olsa da insanlar okumayı seçiyor. Bu, sadece fakirliğe bağlamakla açıklanmaz. Artvin insanının ufku açık ve aydın olduğu için olabilir mi?

Okumayı seven, ufku açık, bilime önem veren insanlar olduğumuz için tabii ki. Artvinli insanlar Türkiye’nin her tarafında çeşitli kademelerde görev yapmaktadır.

Dedeniz de Rus işgali zamanında okumuş hafız olmuş.

Dedemi hiç görmedim. Hafız olduğunu biliyorum. Müderris bir alimmiş. Onu tanımayı, görmeyi çok isterdim ancak benim doğduğum sene vefat etmiş. Çocuklarını iyi yetiştirmiş. Bu nedenle çok şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Allah rahmet eylesin.

Ortaokulda nerde kaldınız?

Ardanuç Adakale’de 2 yıl, 23 evlerde ise 1 yıl kaldık. (Ortaokul yıllarında tabii) Liseyi Trabzon’da okuduk.

Devamı: https://www.insaniyet.net/prof-dr-adem-onal-renkler-ve-kokular-hayat-anlayisimizi-belirliyor/

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim