• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Prof. Dr. Ali Kafkasyalı TYB programında konuştu “Tarih Tekerrür Etmeyecek”

Prof. Dr. Ali Kafkasyalı TYB programında konuştu “Tarih Tekerrür Etmeyecek”
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin haftalık programları devam ediyor. Bu haftanın konuğu Prof. Dr. Ali Kafkasyalı idi. Erzincan Müftülüğü ’ne ait Diyanet Gençlik Merkezi’nde ki programa Erzincanlı Şair Yazar ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Erzincan Valiliği, Erzincan belediyesi, Erzincan Binali yıldırım Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği ve Prof. Dr. Ali Kafkasyalı’nın konuşmacı olduğu program Diyanet Gençlik Merkezinde yapıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Ali Kafkasyalı tarihte olduğu gibi günümüzde de batılı güçlerin Anadolu üzerinde art niyetli emellerinin bulunduğunu, bu emellerin farkında olarak her Türk vatandaşının ülkesine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ali Kafkasyalı Azerbaycan’ın Gence şehrinde doğmuş olan Şair Nizami’nin Erzincan Mengücek Beyi’ne gönderdiği kitap üzerinde açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Ali Kafkasyalı açıklamasında; “Abdülhamit Han’ın tahttan indirilişinin ardından Osmanlı topraklarında meydana getirilen kargaşa tesadüfi değil planlanmış bir organizasyondur. Osmanlı toprakları başta Amerika, Rusya ve İngiltere olmak üzere uygulamaya konulan bir planın parçasıdır. Ama milletimizin basireti ile yapılan çalışmalar onların planlarını devre dışı bırakmıştır. Bu gün Türkiye’mizde oynanan oyunda Osmanlı’nın yıkılışında ki oyunun bir benzeridir” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Abdullah Arslan Prof. Dr. Ali Kafkasyalı’ya katılımları sebebiyle bir teşekkür belgesi takdim etti.

whatsapp-image-2022-01-17-at-13.53.31.jpeg

Bu haber toplam 743 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim