• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Prof. Dr. Arıcan yeniden Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı seçildi

Prof. Dr. Arıcan yeniden Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı seçildi
TYB’nin 23. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

1978 yılında kurulan ülkemizin köklü kurumlarından Türkiye Yazarlar Birliği, gerçekleştirdiği 23. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Genel kurul divan seçimiyle başladı.

23 Mart 2024 Cumartesi günü Öz-Sağlık İş Sendikası toplantısı salonunda gerçekleşen genel kurulda divan başkanlığına Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, başkan yardımcılığına Mehmet Sait Uluçay, kâtip üyeliğe ise Hacı Mahmut Erdemir seçildi.

HAK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da katıldığı genel kurul, halen hastanede tedavisi devam eden TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın gönderdiği mesajın okunması ile başladı.

Doç. Dr. Muhammed Enes Kala’nın okuduğu mesajda, Doğan şu ifadeler yer verdi:

“Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucu başkanı olarak bir, iki, üç derken bugün 46. Yılını ve 23. Genel kurulunu görüyor olmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. TYB, kurulduğu günden bugüne kadar tüm olumsuzluklara, hatta darbelere rağmen varlığını sürdürmüş devamlı kendini geliştirerek, ilkelerinden ve inandığı değerlerden taviz vermeden çok büyük ve etkileyici faaliyetleri gerçekleştirmiştir.  Bu anlamda, 46 yıllık geçmişi ile varlığını devam ettiren sayılı kurumlarından biri olmuştur.  Değerli Başkanımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan başta olmak üzere, bugüne kadar yönetim kurullarında görev almış kıymetli başkanlarımıza ve yönetim kurulunda görev almış arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Mesajında, TYB başkanlığını bıraktıktan sonra da birlikle ilişkisini kesmediğini ve yönetimlere yardımcı olduğunu belirten Doğan, “Yarım asra yaklaşan bir kurumumuz var. TYB kültür-sanat hayatımıza bir irfan sofrası açmıştır. Bu sofradan herkes istifade etmiştir. Biz kimseyi ayırmadık. Üye olanı da olmayanı da TYB’nin sofrasında yararlanmak isteyen herkese fırsat verdik. Bizim ödül verdiğimiz binin üzerinde insan var. Bunların içinde Necip Fazıl, Cemil Meriç gibi büyük şahsiyetler de vardır. Onların bizim ödülümüze ihtiyacı yok fakat bizim onlara ödül vermeye ihtiyacımız var. Bugüne kadar da bu geleneği sürdürüyoruz. Biz bizimle iş birliği yapmak isteyen, istikamete dâhil olmak isteyen herkese kucak açtık. Benim arkadaşlara naçizane tavsiyem şu ki; TYB’nin geleneklerini sürdürelim. Herkese açık olun, herkesle iş birliği yapın. Değerli olanı öne çıkartın, değersizle uğraşmayın. Faaliyetlerimiz belli bir seviyenin altına düşmemeli. Sıradan, basit, politikacıların beğendiği işler bizim işimiz olamaz. Ülkemizin kültürüne, sanatına, edebiyatına, düşünce dünyasına önemli katkılar sağlayan, güvenilir ve değerli bir kültür kuruluşu haline gelen Türkiye Yazarlar Birliği emanetinin emin ellerde olduğunu görmek beni ziyadesiyle memnun etmektedir.”

Devamı:https://www.insaniyet.net/prof-dr-arican-yeniden-turkiye-yazarlar-birligi-genel-baskani-secildi/

Bu haber toplam 387 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim