• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Prof. Dr. Kadir Polater Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde konuştu

Prof. Dr. Kadir Polater Türkiye  Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde konuştu
‘Parçala ve yut’ yöntemi hala kullanılıyor
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesindeki haftalık programda konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Polater “İslam’ın Birlik Çağnısı “ başlığı altında yaptığı konuşmasında; “Parçala ve yut taktiği bugün hala revaçtadır. Milletleri parçalamak için öncelikle birliklerini, beraberliklerini bozuyor, ardından da yaptırmak istediklerini yaptırıyorlar, ya da parçalanmış zayıflamış milletleri yutuyorlar” şeklinde konuştu.
img_20240112_194935.jpg
Pnof. Dr Kadir Polater konuşmasında  Kur’anın bütün müslümanlara emri olan ayetin mealini okuyarak “Allah’ın emridirCenab-ı Hak ; ‘Hepiniz toptan Allah’ın ipine sarılın ve parçalanıp ayrılmayın’ buyuruyor. O halda müslümanlar  bir ve beraber olmalıdırlar. Birliği sağlamak için hoşgörülü olmalıdırlar.Küçük farklılıkların ayrışmaya vesile olmaması için gayret göstermelidirler. Bunu sağlamadığımız zaman Allah’ın emirlerini dikkate almamış oluruz” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Kadir Polater tarihten de örnekler vererek; “Mogol hükümdarı Cengiz Isfahan’ı fethetmek için kuşattı. Ancak halk birlik beraberlik içerisindeydi. Halkı etkileyemiyordu. Bu birliği bozmak için 7 sene uğraştı. Yedi yıl sonra Isfahan’da bulunan mezhep farklılıklarını kaşıyarak Hanefileri ve Şafiileri birbirine düşürdü. Ondan sonra da Isfahan’ı işgal etti.” Dedi. Bu yöntemin hala kullanıldığını, Ortadoğu'da yaşananların bunun çok acı bir örneği olduğunu söyledi. Filistin'de El Fetih ve Hamas arasındaki bölünmüşlüğün ayrılığın nelere sebep oldugunu  ve ayrılığın sonuçlarını  anlattı. 
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevindeki konuşmanın sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı  Halil İbrahim Özdemir tarafından Prof. Dr.  Kadir Polater’e Bir Teşekkür belgesi ve bir tablo hediye etti.
img_20240112_194914.jpg
Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim