• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: Ankara’da bir Edebiyat müzesi kurulmalı

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: Ankara’da bir Edebiyat müzesi kurulmalı
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “Ankara’dan yolu geçen edebiyatçılarımızı anlatan bir müze oluşturulabilir” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “Ankara’dan yolu geçen edebiyatçılarımızı anlatan bir müze oluşturulabilir” dedi. Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen ve 5 gün süren Ankara Edebiyat Festivalinin kapanış konuşmasını yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “Ankara Edebiyat Festivali bize gösterdi ki Ankara’dan yolu geçen edebiyatçılarımızı anlatan bir Edebiyat müzesi oluşturulmalı” dedi.   İMRUÜLKAYS EDEBİYATIN TARİHİNİ YANSITIYOR İçerisinde bulunduğumuz coğrafya da köklü bir kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerinin icra edildiğini dile getiren Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “İnsanlık aslında bu tür kültürel, sanat, edebiyat faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Geriye doğru baktığımızda içinde bulunduğumuz coğrafya da köklü bir kültür, sanat ve edebiyat faaliyetleri icra eden bir coğrafya. Buralarda aslında önemli düşünürler, fikir insanları, sanat erbabı ve edebiyatçılar yetişmiştir. Bu festivalde adı çok anıldı İmruülkays Ankara’da metfun. Arap edebiyatının çok önemli bir ismi. Hz. Peygamberimizden 100 yıl önce yaşamış. Şiirleri Kabe’nin duvarlarına asılmış bir isim. Şunu anlıyoruz demek ki bu tür faaliyetler bin 500 yıl öncede var. İmruülkays bu anlamda çok önemli. İnsanlık hiçbir zaman edebiyattan kopmamış. Bu şiirler, masallar mitolojiler, destanlar şeklinde gelmiş” dedi. İHMAL ETTİĞİMİZ BAZI ALANLARA YENİDEN DÖNÜYOR GİBİYİZ Musa Kazım Arıcan sözlerine şöyle devam etti; Ankara köklü bir geçmişe sahip. Çok katmanlı bir şehir, Frigyalılar, hititler, roma, Bizans, selçuklu, ahiler, ahi sultanların yönetimi, osman. Ankara’da da bu anlamda çok yönlü kültürel faaliyetlerin yapıldığını biliyoruz. Antik tiyatro, roma hamamı kalıntılarından bile ne kadar önemli merkez olduğunu biliyoruz. Bizim kültürümüzde de geleneğimizde de var bu tür festivaller. Dolayısıyla bugün ihmal ettiğimiz bazı alanlara yeniden dönüyor gibiyiz. Bu yüzden önemli bir başlangıç. Ankara’nın aslında bir çok yönü var. 5 gün boyunca bunlar dile getirildi. Edebiyat dergiciliği açısından çok önemli dergilerin çıktığı bir şehir. Bunları bu denli konuşacağımız bir etkinlik olması adına önemliydi.

Devamı: https://www.redaktorhaber.com/haber/prof-dr-musa-kazim-arican-ankarada-bir-edebiyat-muzesi-kurulmali-19622

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim