• İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 18 °C
  • Sakarya 19 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 24 °C
  • Bolu 14 °C
  • Bursa 18 °C

Prof. Mesut Yeğen: Kürtler Türk Milleti kavramına itiraz etmez

Prof. Mesut Yeğen: Kürtler Türk Milleti kavramına itiraz etmez
  PROF. YEĞEN: Anayasalarımız vatandaşlığı değil Türklüğü tanımladı. Hâlbuki Türkiye’nin çok etnili, çok dinli, çok kültürlü bir ülke olduğunu kabul eden bir anayasaya ihtiyacımız var.

 

PROF. YEĞEN: Anayasalarımız vatandaşlığı değil Türklüğü tanımladı. Hâlbuki Türkiye’nin çok etnili, çok dinli, çok kültürlü bir ülke olduğunu kabul eden bir anayasaya ihtiyacımız var. Bu olursa Kürt siyaseti Türk milleti tabirinin anayasada yer bulmasına itiraz etmeyecektir.


PKK bu hafta ortasından itibaren sınır dışına çekilmeye başlayacak. Vaadi bu ve çekilmenin sonbahardan önce tamamlanması umuluyor. Çekilmenin olaysız tamamlanması ve çatışmasız geçen yarıyılın ülkeye biraz daha rahat nefes aldıracağı da kesin. Ancak süreç sorunsuz ilerliyor görünse de bir şeylerin ters gitmesi halinde her şeyin bir anda tepetaklak olup olmayacağı endişesi sürüyor. Bundan sonra ne olacak, nasıl olacak, sürecin mukavemetini artırmak için nelere dikkat etmek gerek? İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Yeğen ile konuştuk. Meseleyi yakından eden ve konuyla ilgili kitapları bulunan Prof. Yeğen halen Kürt Tarihi dergisinin genel yayın yönetmenliğini de yapıyor.


PKK 8 Mayıs’ta sınır dışına çıkmaya başlayacak. Çok şükür süreçte şu an için bir sorun görünmüyor. Ama süreç size nasıl görünüyor?

Röportajın devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/prof-mesut-yegen-kurtler-turk-milleti-kavramina-itiraz-etmez/yazi-751483

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim