• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Prof. Parlak: İstiklal Marşımız Tevhit Sembolüdür

Prof. Parlak: İstiklal Marşımız Tevhit Sembolüdür
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık programları devam ediyor.
Haftanın konuğu Prof. Dr. Nizamettin Parlak Diyanet Gençlik Merkezinde yaptığı konuşmasında. "İstiklal Marşı birliğimizin, beraberliğimizin sembolüdür. Tevhit inancının vatan sevgisinin anıtlaşmış halidir" şeklinde konuştu.
 
Çok sayıda yazar, akademisyen ve vatandaşların katıldığı toplantıda Prof. Dr. Nizamettin Parlak: "Çok sayıda mütefekkir, düşünür, İstiklal Marşı'nın bir şiir olmaktan ziyade bir ilhamla yazıldığını ifade etmektedir. İstiklal Marşı Akif'in yaşadığı çevre ve mücadelesinin bileşkesidir. Ömrünü İslami mücadeleye vakfeden Mehmet Akif, hayatı boyunca inancını her şeyin üstünde tutmuştur. Yazdıklarından da bunu en iyi şekilde anlamaktayız. Hatta onu tanıyanlar Akif'i zamanında İslam'ın en gür sesi olarak tanımlamış, ona İslam şairi adını vermişlerdir" dedi.
 
Programın son bölümünde izleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Nizamettin Parlak'a İlkokul öğretmeni Yazar Enver Şahin tarafından Vali Mehmet Makas, Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir'in de imzasının yer aldığı teşekkür belgesini verdi.
 
img_20220320_205428.jpgsave_20220320_221953.jpg
Bu haber toplam 520 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim