• İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 25 °C
  • Konya 20 °C
  • Sakarya 21 °C
  • Şanlıurfa 26 °C
  • Trabzon 19 °C
  • Gaziantep 25 °C
  • Bolu 19 °C
  • Bursa 21 °C

Rasim Köroğlu ile Halk Edebiyatında Mizah

Rasim Köroğlu ile Halk Edebiyatında Mizah
11 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin Mehmet Akif Divanı’nda, Saat 14’de, Emekli Öğretmen Rasim Köroğlu tarafından “Halk Edebiyatında Mizah” konusu anlatıldı.

Aşık Sümmani ile Aşık Şenlik’in bir defasında dört gün atıştıklarını, yine de yenişemediklerini, sonunda her ikisinin de karşısındakinin kazandığını söylediklerini anlattı.

Kendisinin badeli değil, dilden âşık olduğunu ve bine yakın türküyü ezbere bildiğini söyledi.

Biz kendimize yabancılaşmak için çalışıyoruz. Hem de hızla uzaklaşıyoruz. Kültür emperyalizmi yaşıyoruz. Dünya Tek dile doğru gidiyor. Rüyalarınızı anadilinizle görmelisiniz. Kırkpınar’da tarihi yağlı güreşler yapılırken televizyon kanallarımızın su sporlarını yayınladıklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Köroğlu’nun anlattıklarından örnekler:

Erzurumlu’ya sormuşlar: “Küresel ısınma için ne diyorsun?” O da demiş ki: “Valla sobanın yerini tutmir!”

Tarık Buğra’ya diyorlar ki: “Hakikatin yerine gerçeği kullanırsak ne olur? O da demiş ki: “Hakikati kaybederiz!”

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim