Ruh dünyamızdaki depremlerde aramızdan kaldırılan ilim: HUŞÛ

Ruh dünyamızdaki depremlerde aramızdan kaldırılan ilim: HUŞÛ
"Arap Baharı, Pandemi ve Deprem. Siyasi, sosyal ve global yansımalarını bir yana bırakalım. Bu büyük olaylar, her birimizi küçük dünyasında ciddi bir Nefis Tezkiyesi’ne davet ediyor." Mustafa Körkün Tarhanacı yazdı.

İslam’la müşerref olmuş ABD’li bir gazeteci anlatıyor: “İslam’ın beni en çok etkileyen veçhesi, insanın iç dünyasındaki, Allah Subhanehu Teala’nın iradesine teslimiyetle sağlanabilen barış ve huzur hali üzerindeki vurgusudur. En feci işkencelere maruz kalmış bulunan ama yine de taşıdıkları sükûn ve sekînet halini bırakmayan Bosnalı Müslümanların nezaket, incelik, sadelik ve ihlaslarında işte bunu gördüm. Bu sekînet hali hayatımı daha bir kolaylaştırdı. Gündelik hayatımda ne zaman bir müşkilat ve sınanma durumu hissetsem veya geleceğe dair endişe ve korkuya kapılsam zihnim otomatikman Bosna’da tanıdığım kardeşlerin hatırasına, Cuma namazının o sükûnet ve birlik yüklü iklimine ve hepsinden önemlisi Kur’an’ın berrak ve teskin edici sözlerine gidiyor artık. İslam hayatıma büyük bir huzur ve güzellik getirdi. Hayatımın kalan yıllarını kendimi Allah’ın yoluna adayarak geçireceğim. Bosna ve Kosova’daki mescitlerin yeniden inşa edilmesine yardım etmek üzere yapabildiğim her şeyi yapma noktasında sözüm var kendime.”

İhtida nehri ne güzel akıyor. Fani dünyanın aldatan ve sahte zenginliklerinden nefislerini kurtaran, manevi iklimin iki dünyada bahtiyar edecek ebedi ve hakiki zenginliklerini keşfeden, taptaze Müslüman kalplerden esen huşû rüzgarları ile ruhani lezzetler ve kokular İslam topraklarına (!) dalga dalga ulaşıyor.   

Devamı: https://www.dunyabizim.com/hikmet/ruh-dunyamizdaki-depremlerde-aramizdan-kaldirilan-ilim-hus-h48335.html

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim