• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Safahat Okumaları Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.
27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören okumaların kırk birincisi Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kırşehir Temsilcisi Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş tarafından 10.03.2022 Perşembe günü yapılacak. Saat: 20.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 
 
Doç. Dr. Maksut Yiğitbaş

Maksut YiğitbaşMaksut Yiğitbaş, Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenim bu kentte tamamladı. Lisans, yükseklisans ve doktora eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. 2009 yılından bu yana Ahi Evran Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta, Yeni Türk Edebiyatı alanında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir. Gülün Ustası Hilmi Yavuz adlı eseri bulunan Yiğitbaş’ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış makaleleri ve bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri vardır.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim