M. ORHAN OKAY'LA MÜLAKAT
Araştırmacı / Yazar Dr. Âlim Kahraman TYB Akademi dergisi için Prof. Dr. M. Orhan Okay ile bir mülakat gerçekleştirdi. Tanpınar hakkında yazılmış en kapsamlı biyografik çalışma "Bir Hülya Adamın Romanı" kitabının yazarı M. Orhan Okay ile gerçekleştirilen mülakatta Okay çok ilginç bazı hususların üzerinde duruyor.
KİTABİYAT/ TARTIŞMA
Derginin bu sayısındaki kitabiyat yazılarını D. Mehmet Doğan ve Ercan Yıldırım kaleme aldı. D. Mehmet Doğan M. Orhan Okay'ın "Bir Hülya Adamın Romanı" başlıklı çalışması üzerine düşüncelerini paylaşıyor. Ercan Yıldırım ise Tanpınar'ın Günlükleri'ni değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı. Tanpınar'ın Günlüklerini edebiyatçının en büyük romanı olarak değerlendiren Yıldırım özellikle muhafazakâr çevrelerde Tanpınar kavrayışının değişmesine sebep olan bölümler üzerinde durup farklı bakış açıları geliştirmeye gayret ediyor.
Bu sayının tartışma / polemik yazısı ise Prof. Dr. Besim Dellaloğlu'na ait. Frankfurt Okulu ve Walter Benjamin üzerine çalışmalarıyla tanınan Dellaloğlu'nun "Modernleşmenin Zihniyet Dünyası: Bir Tanpınar Fetişizmi" başlıklı çalışması Kapı Yayınları tarafından bu yıl içerisinde yayınlanmıştı. Tartışma yazısında Dellaloğlu, Tanpınar üzerine verimli bir polemik süreci yaratmaya gayret ediyor.
SEMPOZYUM NOTLARI
Sempozyum notları bölümünde ise Doç. Dr. Handan İnci ve Öner Buçukcu imzaları dikkat çekiyor. Handan İnci bir sempozyumda sunduğu bildirisini gözden geçirerek TYB Akademi'nin bu sayısına yetiştirdi. Öner Buçukcu ise Ocak 2012'de Keçiören'de düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Günleri programına ilişkin değerlendirmelerini gündeme taşıyor.
28.05.2012 www.dunyabulteni.net






























Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.