• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Sakarya Şubesi'nde '40 Şehir Portresi' Paneli

Sakarya Şubesi'nde '40 Şehir Portresi' Paneli
Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi'nce Yazar Fahri Tuna'nın Temmuz ayında çıkan son kitabı 'Osmanlı Medeniyetinin İzinde 40 Şehir Portresi' hakkında panel düzenledi.

TYB Sakarya Şubesi Sekreteri Mustafa Erdoğan'ın yönettiği panelde Prof. Dr. Hasan Sağlam, Dr. Fatma Keskin ve Yazar Bayram Akyüz, programı izleyen edebiyatseverlere sözkonusu kitapla ilgili değerlendirmelerini aktardılar. 

Prof. Dr. Sağlam, 'bir seyyah olarak bazını gördüğüm, diğerlerini de görmek istediğim şehirleri farklı bir pencereden okumak beni mutlu etti ve zenginleştirdi' derken, Dr. Keskin, 'Fahri Tuna insan odaklı bir yazar, dolayısıyla gezdiği yaşadığı şehirleri daha çok insan merkezli anlatmış; şehirleri görsel yönlerinden çok yazarın kalbindeki izdüşümleriyle okuyacaksınız' dedi.

Yazar Bayram Akyüz ise 'Bilhassa Balkan şehirleri beni çok çok etkiledi. Bu kitapla Balkanları daha bir tanıdım ve daha bir sevdim. Tarihine kültürüne düşkün her edebiyatseveri bu kitabı okumaya davet ediyorum' görüşünü savundu.

Programa birçok şair, yazar, eğitimci ve edebiyatseverin yanı sıra Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da katıldı. Panel sonrası izleyicilerin sorularını cevaplayan Fahri Tuna, daha sonra okurlarına kitaplarını imzaladı. 

Bu haber toplam 449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim