• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Salih Bora: Küçük Gündemden Büyük Gündeme

Salih Bora: Küçük Gündemden Büyük Gündeme
"Büyük Gündem" akademyanın çok yönlü hocalarından Mehmet Özger'in, Zarif Yayınları etiketiyle çıkan eseri. Bu eserde yirmi beş yazı yer almış.

 Öncelikle gündelik hayatın insanı sürüklediği ve olmazsa olmaz gösterdiği pek çok şeyin ne kadar geçici ve boş olduğuna dair göndermelerle yazarın "Büyük Gündem" meselesini ortaya koyduğunu not düşelim. Peygamberimizin "küçük cihad" "büyük cihad" ayrımı da analojik olarak bu meselede kılavuz olsun. Konuya hemen girmek adına kitabın lansmanında kullanılan cümleleri buraya aktarmak istiyorum:

"Büyük gündem yaşam yolculuğunda pusula arayan gençler için bir yaşam kılavuzu durup düşünmeye vakit bulamayan yetişkinler içinse yaşananları mütalaa etme çağrısı…. Mimar Sinan ile bir çocuk arasında geçtiği rivayet edilen eğri minare hikâyesinde anlatıldığı gibi zihinlerdeki eğriliği düzeltmek gerek belki de her şeyden önce. Mehmet Özger, bu kitapta insana ve hayata dair zihinlerde kalıplaşmış pek çok yanılgıya dikkat çekerken dile getirdiği sorunları yanıtsız da bırakmıyor."

Bu tanıtımda kullanılan cümleleri kitabın iddiasını okur katına taşımak adına önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Malumdur gençlerin hayat yolculuğunun bir zemine oturması kolay olmuyor. Bu anlamda "gençler için bir yaşam kılavuzu" ifadesinin iddiası nispetinde kıymetli olduğu aşikâr. Cümlenin devamında yer alan "durup düşünmeye vakit bulamayan yetişkinler içinse yaşananları mütalaa etme çağrısı" kitabın ve içeriğinin ne olduğuna dair bir yol haritası. Çünkü modern hayatın insana biçtiği kıyafette anormallik var. Bu anormallik bir miktar insan sonrasına dair, makineleşme / robotlaşma dönemini öne çekmek gibi anlamlara sahip.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/kucuk-gundemden-buyuk-gundeme-k5580.html

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim