• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Samet Çıldan: “Taşrayı Kültür Ateşinin Tüttüğü Ocaklara Çevirmek Mümkün”

Samet Çıldan: “Taşrayı Kültür Ateşinin Tüttüğü Ocaklara Çevirmek Mümkün”
Samet, öncelikle Edebifikir’in sevilen yazarlarından biri olduğunu hatırlatarak okuyucularımız adına seni selamlamak isterim. Halin keyfin nasıl, afiyette misin?

Ve aleykümselâm. Ben de herkese ayrı ayrı selâm ederim. Edebifikir’in en sevilen yazarı olmamanın muzip burukluğuyla derim ki çok şükür iyiyim. Allah cümlemizi daha iyi etsin.

Hikâyelerin 2021 yılında kitaplaştırılarak Ötüken Neşriyat tarafından yayımlandı. Yaklaşık bir ay önce ikinci baskısının yapıldığını öğrendik. Hayırlı olsun. Kitap hakkında okuyucularından geri dönüş alıyor musun? Ben insanların kalbine dokunabildiğini düşünüyorum, senin baktığın yerden manzara nasıl?

Güzel dilekler için teşekkür ederim. Hikâyelerin tamamı değil elbette, bir kısmı Söğüt Kitaplığı’nın ilk eseri olarak Kuşlar Kıraathanesi adını aldı. Çok şükür sesime beklentimin üstünde bir karşılık bulduğumu düşünüyorum. Gerçi bir beklentim var mıydı bilemiyorum fakat geri dönüşlerden çok etkilendim. Etkilendim çünkü detaylı incelemeler, Kuşlar Kıraathanesi’ni başucuna koyanlar, benim yazarken gözyaşı döktüğüm hikâyeleri okurken gözyaşlarını tutamayanlar… Güzel şeylerdi. İnşallah dediğin gibi bazı insanların kalbine hayırla dokunmuştur yazılanlar.

Kuşlar Kıraathanesi bir hikâyenin adıydı, sonra kitabının adına dönüştü, en son bir mekânın adı oluverdi. Kuşlar Kıraathanesi’ni açma fikri nasıl doğdu, ne umdun ve ne buldun? Kahvehane hakkındaki beklentilerin, sitemlerin, kaygıların ve varsa geleceğe ilişkin planların nedir?

Devamı: https://www.edebifikir.com/roportaj/samet-cildan-tasrayi-kultur-atesinin-tuttugu-ocaklara-cevirmek-mumkun.html

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim