• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Şanlıurfa TYB’de ‘Şair Nâbî ve Mûsikî Yönü’ konuşuldu

Şanlıurfa TYB’de ‘Şair Nâbî ve Mûsikî Yönü’ konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi’nin yıllardır geleneksel olarak devam eden, “Cuma Sohbetleri” programının bu haftaki konuğu, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akpınar’dı.

Yazar Eyyüp Azlal'ın moderatörlüğünü yaptığı "Şair Nâbî ve Mûsikî Yönü" adlı programda, Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Şair Nâbî'nin mûsikî yönünü anlattı.

Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Şair Nâbî’nin hayatından bir kesit sunarak onun hac yolculuğu sırasında uğradığı şehirlerde yazdığı şiirleri okudu ve bu şiirler için bizzat kendisinin yaptığı besteleri icra etti. Prof. Dr. Hüseyin Akpınar’a yüksek lisans öğrencileri de eşlik ederek Şair Nâbî’nin şiirlerine yapılmış besteleri icra ettiler. 

Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Şair Nâbi’nin şiir meclislerinde beraber mûsikî meşk ettiği, mûsikîşinas ve şair arkadaşlarından Buhurizâde Mustafa Itrî, Hafız Post, Seyyid Nuh ve Bosnalı Sabit’ten bahsetti. Daha sonra Şair Nâbî’nin  “görmüşüz” redifli şiirini icra ederek programı sonlandırdı.

Program sonunda moderatör Eyyüp Azlal, Yahya Kemal’in Eski Mûsikî şiirini okudu.

 

“… Çok insan anlayamaz eski mûsikîmizden

Ve ondan anlamayan bir şey anlamaz bizden…”

 

Sunum ve müzik dinletisinden sonra TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, “Şair Nâbî’nin şairliğinin yanı sıra bestekârlığı ve hanendeliği gibi birçok yönünü öğrenmiş olduk. Prof. Dr. Hüseyin Akpınar hocama, mûsikî ekibine ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz” dedi.

sanliurfa-tyb’de-‘sair-nâbî-ve-mûsikî-yonu’-konusuldu-(2).jpg

sanliurfa-tyb’de-‘sair-nâbî-ve-mûsikî-yonu’-konusuldu-(1).jpg

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim