Hiçbir siyasi parti çözüm çabalarının dışında kalamaz. Bu süreçte hiçbir şey söylememek de, sürece toptan karşı çıkmak da, çözüme katkı vermemek de aslında birer politikadır ve her birinin sandıkta karşılığı elbette olacaktır.
Sürece karşı olanlar muhalefet etme nedenlerini makul bir dille ve geçerli nedenlerle topluma anlatmadıkları sürece tabanları altlarından kayıp gider. Çünkü siyaset çözüm üretme yeridir, sebepsiz şikâyet makamı değil.
Aynı şekilde bekle-gör anlayışıyla, rakibinin hata yapmasını bekleyen bir duruş da toplumda karşılık bulamaz, çünkü bahsettiğimiz konu Türkiye’nin yaşam kodları ile ilgilidir. Toplum terörün sona ermesini ve toplumsal barışın tekrar tesis edilmesini sıradan bir konu olarak görmemektedir.
Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/cozum-surecine-nasil-katki-verebiliriz/yazi-747759































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.