• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Selçuklu Okumaları Sertifika Programı Başladı

Selçuklu Okumaları Sertifika Programı Başladı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi, Konya Büyükşehir Belediyesi (KOMEK) ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin ortaklaşa yürüttüğü “Selçuklu Okumaları” programının 2021-22 öğretim yılı güz dönemi eğitimi başladı.

Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çaycı ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Şimşir'in yürüttüğü programda,  Selçuklu Tarihi dersini Dr. Öğr. Üyesi Ali Dadan, Farsça dersini Ümmü Akkaya, Arapça dersini ise Fatma Akpınar veriyor.

Sertifika kurslarına üniversitelerin Tarih, İlahiyat, Sosyal Bilgiler, Güzel Sanatlar, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Sosyoloji ve Doğu Dilleri bölümleri lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden başarılı olanlar katılabiliyor. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi binasında verilecek dersler 4 sömestri dönemi devam edecek.

2019 yılında ilk mezunlarını veren “Selçuklu Okumaları Programı” salgın sürecinde uzaktan eğitim yöntemiyle çevrimiçi olarak devam etti. 2021-22 güz dönemi ile birlikte tekrar yüz yüze eğitime devam eden programda başarı gösterenlere 4 yarıyıl sonunda katılım sertifikası verilecektir.

selcuklu-okumlari-4-.jpgselcuklu-okumlari-3-.jpgselcuklu-okumlari-1--.jpg

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim