• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Şerif Aydemir TYB İstanbul Şubesi'nde konuştu

Şerif Aydemir TYB İstanbul Şubesi'nde konuştu
TYB İstanbul Şubesi’nde haftalık olarak düzenlenen ve kültürümüze hizmet eden önemli isimlerin ağırlandığı "Yazar Meclisi" programının bu haftaki şeref misafiri Şerif Aydemir oldu.

Kültür dünyasından değerli isimlerin katıldığı programın öncesinde misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Yazar Meclisi programında daha sonra Aydemir'in eserleri ve şahsiyeti üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yaptığı konuşmada vefa merkezli çalışmalara devam ettiklerini belirterek TYB İstanbul Şubesi'nin bütün çalışmalarına destek veren Şerif Aydemir'i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Aydemir’in son eserinin TYB tarafından ödüllendirilmesine de değinen Bıyıklı şöyle konuştu:

“Şerif Aydemir kültürümüzde önemli bir yeri olan ve her geçen gün kaybolmaya yüz tutan ‘ağabeylik’ müessesini günümüzde yaşatan müstesna şahsiyetlerden birisi. Bu milletin bütün değerlerine yürekten bağlı, bu toprakların kokusunu yüreğinde hisseden örnek bir vatansever. Çizgileri net. Osmanlı'yla ve Selçuklu'yla husumeti olanlarla benim dostluğum olmaz diyerek köklerine bağlılığını ifade eden asil bir münevver.  Anadolu’yu içinde taşıyor, içinde yaşıyor.  Yazdıkları okyanusta bir damla. O yüzden daha çok yazmasını diliyoruz. Çünkü o yazdıkça kaybolan bütün güzelliklerimizi ve unuttuğumuz Anadolu irfanını yeniden hatırlıyoruz. Türk okuru henüz Şerif Aydemir'i keşfetmedi. Gerçek okurun keşfettiğinde elinden bırakmayacağı eserler kaleme alıyor Aydemir. Ses bayrağımız Türkçemizi o kadar güzel kullanıyor ki dilimizin inceliklerini okura sunarak dil zevki bahşediyor okuyucuya. Bir yazarın ifadesiyle adeta Türkçenin sütünü sağıyor. Bazı insanlar bu çağda dünyaya gelir ama bu çağa ait değillerdir. Çağlar ötesinde yaşayan hakikatli şahsiyetlerin ırmağından su içmeye beslenmeye devam ederler. Mevlana'ya, Yunus'a, Karacaoğlana yakın dost olan Şerif Aydemir'le tanışıklığınızı Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya adım attığı güne dayandırsanız mübalağa etmiş olmazsınız.  Kardeşi olmaktan şeref duyduğum Şerif ağabeye bereketli bir ömür diliyorum.”

Program sonunda Şerif Aydemir de bir teşekkür konuşması yaptı. “Baba ocağı olarak gördüğüm TYB'nin hem ödül vermesi hem bu programı tertip etmesi bendenizi ziyadesiyle duygulandırdı.  Dostlara şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim