• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sesler ve Yüzler Sergisi Açıldı

Sesler ve Yüzler Sergisi Açıldı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Iraklı Sanatçı Dr Majid Obaydai’nin kişisel resim sergisi açıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Salonunda sanatseverlerin ziyaretine açılan serginin teması Yüzler ve Sesler.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı sanatın birleştirici yanı olduğunu, sanatçıların güzelin izini süren güzellik arayışçıları olduğunu belirtiği konuşmasında Sanatçı Obaydi’ye teşekkür ederek güzel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da İstanbul’da farklı ülkelerden gelen çok sayıda sanatçı olduğunu onların birikimini Türk toplumuyla buluşturmak gerektiğini belirterek Dr Majid Obaydia’nın Türkiye sevgisini eserlerinde açık bir şekilde görebiliyoruz dedi.

Sanatçıların hayatımızı zenginleştirdiğini belirten Bıyıklı şöyle konuştu. Sanatçılar güzelin tercümanıdır. Bizi güzellin güzelliğin farkına vardırırlar. Sanatçılar içinden çıktıkları toplumun olduğu kadar insanlığın da ortak değeridir. Son yıllarda savaş ve benzeri sebeplerle ülkelerinden ayrılmak durumunda kalan sanatçılar bulundukları ülkelerde üretmeye yaşadıkları şehre değer katmaya devam etmektedir. Dr Majid Obaydai de onlardan biridir.

Modern çağın baskıları altında zor zamanlar yaşayan dijital alemin iktidarına direnemeyen zamanın genel geçer sıradanlığına kapılan insanoğlunun kendisini bulabileceği sığınaklardan birisi sanattır. sanatçının dünyası bize yeni kapılar açar. O kapılardan girmek yeni keşiflere katılmak demektir.

 Sanatçılarımıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Bu açıdan bu sergiyi önemsiyor sanat ve sanatçı dostu değerli İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı’ya hassaten teşekkür ediyorum.  Türkiye’de bir ilke imza atarak Milli Eğitim binasını sanat galerisine çevirdiler. Her zaman sanatçılara kapılarını açtılar. Kendilerine bitimsiz şükranlarımı sunuyor sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 10 gün sürecek olan sergiyi sanatseverler İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda ziyaret edebilecek.

img-20210910-wa0126-(1).jpgimg-20210910-wa0125.jpg

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim