• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Şiar Dergisinin İlkesi Edebiyat

Şiar Dergisinin İlkesi Edebiyat
"Edebi Şiar Edinenler Baş Tacıdır" sloganıyla Nisan ayında yayın hayatına başlayan Şiar Dergi, Haziran ayında 2. sayısıyla okuyucularıyla buluştu.

"Edebi Şiar Edinenler Baş Tacıdır" sloganıyla Nisan ayında yayın hayatına başlayan Şiar Dergi, Haziran ayında 2. sayısıyla okuyucularıyla buluştu. Bu sayısında kapak resmiyle dikkatleri üzerine çeken dergi, mahyasına yazdığı bir ramazanname ile Ayasofya'yı ibadete açıyor.

 

Bamteli köşesinin bu sayısında "Sırat-ı Mustakim" başlıklı yazısıyla derginin editörü Havva Ademoğlu, tasavvuf ehli kimselerin yanlışlarını tasavvuf yoluna mal etmemenin elzem olduğunu vurguluyor.

Hasbihal köşesinde halkın teveccühünü kazanmış sanatçılarımızla şiir tadında ropörtajlar yapan derginin genel yayın yönetmeni Serap Kadıoğlu, bu sayıda tasavvuf müziğinin duayenlerinden Mustafa Demirci'yi konuk ediyor. " Kendimi bir hiç olarak görüyorum" diyen Demirci, samimi açıklamalarıyla bir solukta okuyacağınız akıcı bir ropörtajla karşımıza çıkıyor.

İllüstrasyon bölümünde, ilk sayıda olduğu gibi derginin kapak resmine de imzasını atan yetenekli genç çizerlerden Mürşide Say'ın düşündürücü bir resmi bulunuyor.

Sosyal medyada tasavvufi yazılarıyla gönüllere taht kuran Gizli Gölge, "Gönül Yıktın İse" başlıklı yazısında kul hakkının önemini hadis ve ayetler ışığında okuyucularına anlatırken, kırdığımız kalpleri onarmanın üzerinde durarak "pişman olmadan pişman olalım" mesajı veriyor.

Dergide bulunan Mutasavvıf Şairler köşesinin bu sayısında Havva Ademoğlu'nun kaleme aldığı Nakşibendi Tarikatı silsilesinin altın halkalarından, şiirlerinde sevgi ve ilahi  muhabbeti ustalıkla işleyen, Alvarlı Efe lakabıyla tanıdığımız Hâce Muhammed Lütfî Hz. yer alıyor.

Derginin bu sayısı adeta okuyucuyu ruhanî bir muhabbet iklimine sokuyor. Bâzan heyecanlandırıp bâzan düşündürürken, bâzan da ruh dünyasında huzur dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

İlk sayıdaki yazarlardan Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, 1985 yılında kaleme aldığı "Beş Boyutlu İstanbul Sonbaharı" şiiriyle dergide yer alıyor.

Şiirleriyle tanıdığımız Kutbeddin Bıçakçı, "Şiir ve Şuur" başlıklı deneme yazısıyla "Nesirde de varım" mesajı verirken, bir de şiirini paylaşıyor bizlerle.

Devamı için: http://kulturgundemi.com/edebiyat/siar-dergisinin-ilkesi-edebiyat-haber-17656

Bu haber toplam 829 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim