• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Sibel Eraslan TYB İstanbul’da Konuştu

Sibel Eraslan TYB İstanbul’da Konuştu
Yazar Sibel Eraslan, TYB İstanbul’da düzenlenen Berabere programında yazı dünyasını merkeze alan ve hayatından anekdotlar içeren bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tuba Kaplan ve Muzaffer Serkan Aydın’ın sunduğu Berabere programının konuğu olan Sibel Eraslan, olan biten her şeye rağmen dünyaya karşı sorumluklarımızın bilince olmamız ve yaptığımız her şeyi, ne yaparsak yapalım iyi yapmak zorunda olduğumuzu vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

“90’ların başında yaşadığımız iletişim devrimiyle kültürel dayatmaları hissedebiliyoruz. Ne kadar maniplasyona maruz kalınırsa kalınsın, iyi işler her türlü baskıya rağmen örtülemez ve yok edilemez. İyiye yol vermekten kaçınıyoruz ama önü açılmasa bile iyi olan daima iyidir. İyinin yol alması hiçbir zaman kolay olmadı ve olmayacak. Elimizde siyah kalem ve siyah kâğıt var. Yazıyla uğraşıyoruz. Bütün müziğin ihtişamını, hayattaki renkleri, mimarinin duruşunu yazarak anlatmak zorundasın. İnsanlara sadece yazıyla bir evren kurmak zorundasın. Bunu yaparken dünyadan kopabiliyorsun. Bu sebeple yazmak dünyanın yalnızlık şahikasıdır.

Kur’an-ı Kerim kıssaları üzerinden bize çok şey anlatıyor. Kur'an-ı Kerim'de geçen ve Paygamberimiz döneminde yaşamış kadınlar, bir Müslüman kadının yol haritasını çizmesi için çok önemli örnekler. Yazı ile mücadelenin arasında, özellikle Türkiye'de ciddi bir paralellik var. Verilen siyasi mücadelenin gayriihtiyari bir yansımasıdır bu.

Suriye tecrübesinden yola çıkarak Türkiye’nin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Garip geldik garip gidiyoruz ama buradayken çok önemli sorumluluklarımız var.”

10-005.jpg

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim