• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Sibel Öztaş: TYB Elazığ Şubesinde Yönetim Değişimi

Sibel Öztaş: TYB Elazığ Şubesinde Yönetim Değişimi
Dernekleri, toplumların olağan süreçleri içerisinde belli bir amacı gerçekleştirmek için insanların sahip olduğu bilgi ve çalışmaları birleştirerek oluşturdukları kişi topluluğu olarak tanımlayabiliriz.

 Bu bağlamda güzel ülkemizde dernekleşme ve toplumsal gelişmişlik göstergeleri ne düzey de sorusunu alana hakim olanlar elbette daha iyi bileceklerdir. Ancak özel de Elazığımız için sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler ve siyasi partilerin bu şehre katkıları da kanımca konuşulması gereken bir başka ana başlık olmalı. Her “topluma fayda sağlıyoruz” edebiyatı yapan dernek ya da her ne ise Elazığ için bireysellikten arınıp ne kadar “fayda” sağlıyor bu düşünülmesi gereken bir soru.

Konuya dikkat çekmek ve sizleri düşünmeye sevk etmek için bahsettiğim bu gerçeklikler eşliğinde bu hafta uzun yıllardır ülkemizde faaliyet gösteren ve kendini bu anlamda kanıtlamış önemli bir kuruluş olan “Türkiye Yazarlar Birliği” inden bahsetmek istiyorum. Kısa adı TYB olan Türkiye Yazarlar Birliği, 1978 yılında farklı dallarda olan 14 yazar tarafından “Yazarlar Birliği” olarak kurulan mesleki bir kurum. Ülkemizde en fazla üyeye sahip ve saygın bir alana sahip olan TYB mesleki anlamda dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin özellikle kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla yola çıkmış önemli bir yapı. 1985 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla “Türkiye” adını kullanmaya başlayan TYB, 1991 yılı itibariyle “Kamu yararına çalışan kuruluş” statüsünü kazanmıştır. 

Devamı: https://www.gunisigigazetesi.net/makale/18389360/sibel-oztas/tyb-elazig-subesinde-yonetim-degisimi

Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim