• İstanbul 19 °C
  • Ankara 14 °C

Siirt Temsilcimiz İzzettin İçin, Öğrencilere Kişisel Gelişim Semineri verdi

Siirt Temsilcimiz İzzettin İçin, Öğrencilere Kişisel Gelişim Semineri verdi
Siirt İsmail Fakirullah Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen seminerde hayatta başarılı olmanın yolları, beyin zekâsı ile duygusal zeka hakkında bilgi verildi.

Okulda başarıya etki eden beyin zekâsı olurken, daha sonra hayatta başarılı olmak için duygusal zekânın yerinin çok daha önemli olduğunu anlatan İÇİN şöyle devam etti; “Beyin zekası değiştirilemez ancak duygusal zekayı geliştirmek mümkündür. Duygusal zeka kişilik ile alakalıdır. Sevgi, hoşgörü, cömertlik, merhamet vs. duygusal zekâdır. Bunun iyi yönde geliştirilmesi veya değiştirilmesi hayatta başarıyı arttırır.

Diğer taraftan çok akıllı olmak isteyen, başkasının aklını kullanmalıdır. İnsanları dinlemek onların aklını kullanmak demektir. Bir kitap okumak, o kitabı yazanın aklını kullanmak demektir. Kitap okuma kişiyi farklı yapar, olaylara farklı pencerelerden bakmasına vesile olur.”

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim