• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Taceddin Dergâhı yeniden düzenlenerek ziyarete açılacak

Taceddin Dergâhı yeniden düzenlenerek ziyarete açılacak
İstiklâl Marşı'nın yazıldığı mekânı aslî hüviyetine, yani sade ve mütevazı havasına kavuşturulması ve orijinal müze malzemesinin teşhiri için Türkiye Yazarlar Birliği ilgili makamlara müracaatda bulunmuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Taceddin Dergâhı olarak bilinen mütevazı yapıyı ve çevresini düzenlemek için harekete geçti. Vakıfların hazırladığı teşhir ve tanzim projeleri Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.02.2022 tarih ve 2210 sayılı Kurul Kararı ile uygun bulundu.

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kurul kararı ile uygun bulunan teşhir tanzim projesine ilişkin içerik (bilgilendirme panoları vb.), şartname ve maliyet çalışmalarını tamamladıktan sonra uygulamaya geçilecek.

Ankara’nın en çok ziyaret edilin bir mekânının tarihî hüviyetine yakışır şekilde düzenlenerek mümkün olan kısa süre içinde açılmasını temenni ediyoruz.

1-108-001.jpg

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim