• İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Tadımlık Kitaplar – 30 (2023 Nisan)

Tadımlık Kitaplar – 30 (2023 Nisan)

Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 30. sayısında. Nisan, birçok ağacın çiçek kesildiği bir ay… Ağaçların çiçek kesilmesi insana umudu, güzelliği ve canlılığı müjdeler. Bu umutladır ki, insanoğlu karşılaştığı her türlü afete karşı direnme gücünü kuşanabiliyor. Şubat ayında yaşadığımız üç büyük deprem ile mart ayında yaşadığımız sel vb. felaketler karşısında milletimiz dayanma ve mücadele imkânı buluyor. Hz. Hüseyin’e atfedilen şu söz konuyu oldukça iyi açıklıyor: “Hayat, inanmak ve mücadele etmektir.”

Nisan ayı Ülkü Tamer’in, Cemal Safi’nin, Günter Grass’ın, Oktay Sinanoğlu’nun, Gabriel Garcia Marquez’in, Neslişah Sultan’ın, Perihan Altındağ Sözeri’nin, Gazanfer Bilge’nin, Ali Ekber Çiçek’in, Sakıp Sabancı’nın, Ayhan Şahenk’in, Octavio Paz’ın, Alparslan Türkeş’in, Cahar Dudayev’in, Sabahattin Kudret Aksal’ın, Turgut Özal’ın, Feyyaz Karacan’ın, İsaac Asimov’un, Feza Gürsey’in, Şevket Rado’nun, Oktay Rıfat’ın, Ekrem Hakkı Ayverdi’nin, Erol Güngör’ün, Münir Nurettin Selçuk’un, Jean Paul Sartre’in, Suut Kemal Yetkin’in, Muhsin Ertuğrul’un, Gazneli Mahmut’un, Shakespeare’in, Baki’nin, Cervantes’in, Gazi Osman Paşa’nın ve adını burada anamadığımız nice siyasetçi, edip ve düşünürün ruhunu teslim ettiği bir ay…

Devamı: https://www.insaniyet.net/tadimlik-kitaplar-30-2023-nisan/

Bu haber toplam 239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim