• İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Taha Kılınç TYB İstanbul Şubesi’nin Programına Konuk Oldu!

Taha Kılınç  TYB İstanbul Şubesi’nin Programına Konuk Oldu!
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Fatih Camii avlusunda organize edilen 40. Türkiye Kültür ve Kitap Fuarı kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Kültür Söyleşileri programına Yazar Taha Kılınç konuk oldu.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı programın açılışında yaptığı konuşmada Kitap fuarlarının okurlarla yazarınların bir araya gelmesi noktasında önemli bir misyon yürüttüğünü belirterek TYB İstanbul tarafından düzenlene söyleşiler kültür şöleni havasında geçtiğini katılımın yoğun olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Nasıl Okumalı sorusu çerçevesinde tavsiyelerde bulunan Kılınç söyle konuştu:

Kitaplarımızı ve okumalarımızı, “bizi ilgilendirenler” ve “bizi ilgilendirmeyenler” olarak ikiye ayıracak, ilgilendirenlere yoğunlaşacağız. Eline geçen her şeyi plansız ve düzensiz okuyan insanlar, abur-cuburla beslenen kişilere benzer. Programsız ve intizamsız okumanın sağlayacağı fayda, abur-cuburun insan vücuduna sağladığı fayda kadardır. Temel İslâm kültürümüz (fıkıh, siyer, hadis, tarih vb.) başta olmak üzere, dünyamızda ve âhiretimizde elimizden tutacak şeylerle başlayacağız, daha sonra meslekî formasyon ve dünyayı anlamlandırma hedefli okumaları sıraya koyacağız. Her şeyde olduğu gibi, okumada da somut hedefler, pratik sonuçlar ve faydalar önemlidir. Bunları belirlemeden yola çıkan kişi, birkaç kilometre sonra yönünü hepten kaybedebilir.

20230408_123023.jpg

Okumak sürekli bir eylemdir, bunu hiç unutmayacağız. Her gün en az 30 dakikamızı, düzenli ve ısrarlı bir şekilde okumaya ayıracağız. Bir gün 300 sayfa okuyup birkaç ay kitap yüzü açmamak, şuurlu bir Müslümana elbette yakışmaz. Tam bu noktada, Rasulullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- Efendimizin, Allah’a en hayırlı ve en sevimli amelin “az da olsa, devamlı” ameller olduğunu ifade ettiği ünlü hadisini hatırlayalım. Kitap okumanın en hayırlı ve en sevimli biçimi, “az da olsa, devamlı” olanıdır.

Okuduklarımızı mutlaka başkalarıyla paylaşacağız, yayacağız, değerlendireceğiz. Bu, kitap özeti çıkarmak şeklinde olabilir, küçük denemeler yazmak şeklinde olabilir, arkadaş gruplarında sohbet yapmak şeklinde olabilir, çevremize mini konferanslar vermek şeklinde olabilir… Velhasıl, mutlaka okuduklarımızdan insanların da faydalanmasını sağlayacak bir yolu bulacağız. Her kitaptan, hayata dair somut bir netice çıkarmak, okuduklarımızı kalıcı hale getirmenin belki de en kesin yoludur. Bunu hiç unutmayacağız.

Program soru cevap faslının ardından nihayete erdi.

20230408_123027.jpg

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim