• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tarih Yaşarsa Millet ve Benlik Yaşar

Tarih Yaşarsa Millet ve Benlik Yaşar
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı” projesinin panel programı gerçekleştirildi

. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan "Biz diyoruz ki; kültür mirasımızın sahipleri bizleriz ve bunları korumak, yaşatmakta bizim görevimiz."

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı” projesinin panel programı gerçekleştirildi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş olan panel programına; Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Ankara Millet Vekili Zeynep Yıldız ve çok sayıda Akademisyen, Öğretim üyesi, Öğrenci, Ulusal ve Yerel Basın Mensupları, toplumun farklı kesim ve statülerinden katılım sağlandı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan protokol konuşmasının başında; Kültür Sanat Muhabirleri Dernek başkanı İbrahim Gökdemir ve tüm ekibini kutlayarak, “Cumhuriyetimizin 100’ Yılında Ankara’nın tarihi ve kültürel mirası üzerine yapılmış bu çalışmayı çok kıymetli buluyorum” dedi. Bizler Bu Mirasın Sahipleriyiz “Biz tarihi ve kültürel mirasın tam merkezindeyiz hatta göbeğindeyiz. Altındağ, Ankara demektir. Burada çok katmanlı bir Ankara’yı Hititlerden, Frigyalılar’dan, Roma’dan, Selçuklu, Ahiler, Osmanlı, Cumhuriyet; tüm bu serlerin her biri burada mevcut. Biz diyoruz ki; Bunların hepsi bizim, bu mirasın sahipleri bizleriz ve bunları korumak, yaşatmakta bizim görevimiz. Biz şu düşüncedeyiz; Tarihi yaşatmak, şehri yaşatmaktır. Tarih yaşarsa millet yaşar, milli mefkûre yaşar, benlik yaşar. Bizler şehir kültürünü korumazsak, kültürlü şehirleri de oluşturamayız. Bugün biz Ankara’yı en güzel şekilde Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesini okuduğumuz da görüyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir ’ini okuduğumuzda görüyoruz. Biz sadece buradaki o tarihi miraslardan ibaret olan Ankara değil; Bizim edebiyatımızın, romanımızın, hikayemizin konusu olmuş Ankara’yı da yazmak ve okumak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Devamı:  https://www.redaktorhaber.com/haber/tarih-yasarsa-millet-ve-benlik-yasar-20730

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim