• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

“Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” bilgi şöleni Kayseri’de yapıldı

“Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” bilgi şöleni Kayseri’de yapıldı
Türkiye’nin farklı şehirlerinde tamamlanmış veya devam eden kazı ve yenileme faaliyetlerinin yanı sıra Kayseri’de devam eden arkeolojik kazı çalışmalarının konuşulup değerlendirildiği program soru ve cevaplarla tam bir bilgi şölenine dönüştü.

11 Kasım 2022 tarihinde Kayseri’de başlayan ve iki gün süren “Tarihi Yaşatmak Şehri Yaşatmak” bilgi şöleni sona erdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TYB Kayseri Şubesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen tarihi binaların ve eserlerin korunması, tarihin şehirlerde yaşatılmasının önemi ve Kayseri genelinde yürütülen restorasyon çalışmalarının değerlendirildiği programda ülkemizin önemli bilim adamları, akademisyenler, yerel yöneticiler, şehir tarihi uzmanları ve araştırmacı yazarlar bildiri sundular.

12 Kasım 2022 tarihinde Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın ikinci gününde;

img_5150.jpg

Prof. Dr. Atabey Kılıç’ın başkanlığında yapılan “Dâvûd El-Kayserî" konulu oturumun ilk konuşmacısı Prof. Dr. Ali Baş; “Keykubâdiye Sarayı” başlıklı bildirisini sundu.

Bildirisi sunan diğer akademisyenler ve konu başlıkları: Dr. Halit Erkiletlioğlu “Kayseri Tarihi içinde inançlar”, Mehmet Çayırdağ; Kayseri tarihinin kaynakları” Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu;  “Kültepe Kaniş Karum tarihi”

Günün ikinci oturumunun konu başlığı “İbrâhim Tennûrî"

img_5241.jpg

Dr. Halit Erkiletlioğlu’nun başkanlığındaki 5. Oturumda bildiri sunanlar ve konu başlıkları ise:

 Gürcan Senem; “Yerel yönetimlerin Kayseri'de yaptığı koruma çalışmalarının Kayseri tarihine katkıları”, Dr. Şükrü Dursun; “Kayseri Selçuklu dönemi ticari yapıları”, Âlim Gerçel; “Kayseri'de Dergicilik” ve Prof. Dr. Atabey Kılıç “Kayserili Başkâtipzâdeler ve Ahmet Emin Güven Bey'in Kayseri Kültür ve Tarihine Katkıları”

img_5319.jpg

Mehmet Çayırdağ’ın başkanlığında başlayan “Vali Ahmet Muammer Bey” temalı 6. Oturumun ilk konuşmacısı Prof. Dr. Gülbadi Alan; “American Board ve Kayseri Evrâkı” başlıklı bildirisini sundu.

Bu oturumda bildirileri sunan akademisyen ve bilim adamları:

Prof. Dr. Celil Aslan; “Kayseri'de Tarihi Eğitim Kurumları”, Prof. Dr. Remzi Kılıç; “Osmanlı Devleti'nin Son Dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Kayseri'de Türk Okulları” ve Prof. Dr. Cenk Demir; “Amerikan Bourd'un Okul öncesi eğitim faaliyetleri bağlamında Talas Amerikan Koleji ve Kayseri Anaokulu”

Türkiye’nin farklı şehirlerinde tamamlanmış veya devam eden kazı ve yenileme faaliyetlerinin yanı sıra Kayseri’de devam eden arkeolojik kazı çalışmalarının konuşulup değerlendirildiği program soru ve cevaplarla tam bir şölene dönüştü.

Akademisyenler, şehir tarihi uzmanları, öğrenciler ve Kayserilerin büyük ilgi ile takip ettikleri bilgi şöleninde konuşmacılara “katılım belgesi” verildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber: Mahmut Erdemir* Fotoğraflar: Mustafa Ekici

img_5158.jpg

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim