• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Trabzon Şubesi Farabi’nin Kitabesini KTÜ Farabi Hastanesi’ne hediye etti

Trabzon Şubesi Farabi’nin Kitabesini KTÜ Farabi Hastanesi’ne hediye etti
1986 yılında Erdoğdu’dan şimdiki yerine taşınan KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, bu tarihten sonra Farabi Hastanesi olarak anılmaya başladı.

Geriye, büyüklü küçüklü 100’den fazla eser bırakan Farabi’nin uzunca hayat hikâyesinden çıkarılan özet bir kitabe, kendi adıyla anılan hastanenin girişine yerleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesinin önemli katkıları ile 140×40 ebadı ile 10 ml. Fleksi şeffaf folyo ve arka planı kumlu baskı üzerine hazırlatılan ve zemine monte edilir nitelikteki döküm ayaktan oluşan kitabe, TYB Trabzon teşkilatının Üniversite hastanesine hediyesi olarak hastanenin poliklinik girişindeki yerini aldı. Böylece KTÜ Farabi hastanesi ile müsemma, Farabi ismine yönelik büyük bir merak da giderilmiş oldu. Hastane yönetimi tarafından yapılan kısa teşekkür konuşması bağlamında, “Hastaneye gelen hasta ve yakınları, bu ismi merak ediyordu.  Farabi Hastanesine adını veren bu önemli şahsiyetin herhangi bir kitabesinin görülür bir alanda mevcut olmaması ciddi bir eksiklikti.  Bu anlamda, Farabi ismini sır olmaktan çıkaran Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon teşkilatı ve yönetim kurulu adına Sayın Başkan Kamuran Tuna’ya, ayrıca anılan yazar kuruluşunun Edebiyat ve Kültür-Yayın Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Ülkü Eliuz ve Tahir Orhan’a da katkılarından ötürü şükranlarımızı arz ederiz” sözleriyle tamamlandı.  

Var Olan Kitabeyi Yeniledik

Hastane poliklinikleri ana girişi kapısı önündeki alana konumlandırılan kitabe, vatandaşların büyük ölçüde beğenisini kazandığı öğrenildi.

TYB Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna tarafından yapılan açıklamada,  “Ünlü Türk bilgini Fârâbi ile özdeşleşen KTÜ Farabi Hastanemizin bünyesinde ki görülür bir alanda bahse konu kitabının bulunması gerekliydi. Zira farkındalık anlamında hasta trafiği yoğunluğu dikkate alındığında vatandaşın, kitabeyi görüp, okuyabileceği en uygun mekân burasıydı.

Elbette hastane yönetiminin takdiriyle yer seçim tespiti yapıldı. Bilahare farklı bir alana da konumlandırabilir. Takdir kendilerinindir. Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon teşkilatı olarak, hastane yönetiminin böyle bir çalışma içinde olduklarını öğrenince, Kamu Yararı Statüsünde olup, Trabzon'da faaliyet icra eden kültür, sanat ve yazar kuruluşu olmamız mucibince, kendimizi sorumlu addettik.  Ayrıca KTÜ bünyesinde yıllarca görev yapmış ve kurumsal aidiyet duygusu gelişmiş biri olarak konuya kayıtsız kalamazdım. Bu itibarla KTÜ Tıp Fakültesi bünyesinde daha önceleri zaten mevcut olan Farabi’ye ilişkin kitabeyi güncelleştirerek, vatandaşın görebileceği alana konumlandırdık.” İfadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2021-03-18-at-11.01.43-(2).jpeg

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim