• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Trabzon Şubesi ve Trabzon Üniversitesi İş birliği Protokolü İmzaladı

Trabzon Şubesi ve Trabzon Üniversitesi İş birliği Protokolü İmzaladı
İstiklâl Marşı'mızın kabulünün 100.Yılı nedeniyle, 2021 Yılı'nın "İstiklâl Marşı Yılı olması ve bu yönde anma etkinliklerinin yapılması" kapsamında, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) uhdesinde bir çalışma başlatmıştı.

Anılan çalışma; TBMM çatısı altında grubu bulunan tüm siyasi partilerin ortak destek ve önergeleriyle de, 24.12.2020 tarihli TBMM Genel Kurulu’nda kabul sağlanmıştı.

Konu kapsamında yürütülecek muhtemel faaliyetler için, TYB Trabzon Şube Başkanlığı ile Trabzon Üniversitesi arasında ortak iş birliğine dayalı bir protokol imzalandı.

Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve TYB Trabzon Şubesi Başkanı Kamuran Tuna’nın ortak imzalarıyla yürürlüğe giren protokole yönelik Şube Başkanı Tuna, bazı açıklamalarda bulundu.

Tuna yaptığı açıklama da, “Meclis başkanlığımızca görüşülen öneri sonucunda, ülkemizin milli, manevi değerleri içinde yer alan, vatan, devlet ve millet şuurumuzu daima diri tutan, bu tür kutsallarımıza yönelik karardan dolayı, başta hükümet yetkililerimiz olmak üzere, Yüce Meclisimize ve yürütülen sürece katkı sunan tüm siyasi partilerimiz şükranlarımı arz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın devamında “232 sıra sayılı Kanun Teklifine çerçeve 33'ncü maddeden sonra gelmek üzere olacak şekilde, geçici madde eklenmiştir. Böylece anılan yasal düzenlemeyle, “2021 yılı İstiklâl Marşı yılıdır, 2021 yılı boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından, İstiklâl Marşı’nın anlam ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla halkımızın ve ilgili STK’ların katılım ve katkılarıyla İstiklâl Marşının kabulü ve M. Akif Ersoy’u anma etkinlikleri düzenlenir" ifadesinin hükme bağlandığına işaret etti. “Konu bağlamında yürütülen logo tasarım, oylama ve tespit sürecinin de tamamlanmasına müteakip, TYB Genel Başkanlığımızca, ilgili kurum ve kuruluşlar ile yapılan protokoller ışığında gerekli çalışmaların derhal başlatıldığını ifade ederek, aynı şekilde TYB’nin Trabzon şubesi olarak kendilerinin de, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılacak protokollere dayalı benzer çalışmalara devam edileceğine” dikkat çekti.

Şube başkanı Kamuran Tuna sözlerini, “Trabzon Üniversitesi Rektörlük Makamı adına, protokolü imzalayan Prof. Dr. Hüseyin Serencam’a ve ilgili üniversite mensuplarına teşekkürlerimi iletiyor, aynı hassasiyetin diğer kurum ve kuruluşlarımızca da gösterileceğine olan inancımla saygılar sunuyorum.” şeklinde tamamladı.

02.02.2021-rtu-rektor-yardimcisi-huseyin-serencam-ile-tyb-istiklal-marsi-yili-protokol-imzasi---(3).jpg

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim