• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Tuba Yavuz: Yeni Kitap Söyleşisi: Davut Bayraklı

Tuba Yavuz: Yeni Kitap Söyleşisi: Davut Bayraklı

Yazım süreciniz nasıl? Hemen hemen her yazarın belli başlı bazı uygulamaları var. Örneğin Hemingway her sabah 500 kelime yazması, Balzac'ın günlük 50 bardak kahve içmesi, Milton'un kör olduktan sonra her sabah yardımcısının ona İncil'den pasajlar okuması ve ardından bu pasajlardaki imgeleri zihnindeki yansımalardan hareketle yazması gibi. Sizin de böyle bir rutininiz var mı?

Okurun Masası Yazarın Masası kitabını yazarken yazarların günlük rutinleri üzerine çok okumalar yapmıştım. Bu okumalar sırasında sonradan kendi rutinimle ilgili bazı detaylar fark ettim. Çünkü ilk başlarda bu rutinlerin yazmak için gerekli olan şeyler olduğunu düşünmeden yapıyordum. Türk Sanat Musikisi dinlemeden ya da alt fonda siyah beyaz bir Yeşilçam filmi olmadan genelde yazmıyorum. Klasik müzik olmalı en azından ama sıfır sessizlik olmamalı. Uzun zaman bu bahsettiğim şekilde yazdım. Fakat son yıllarda nasıl yazıyorsunuz derseniz inanın hiç dikkat etmiyorum buna. Son üç belki dört yıldır eskiye oranla daha çok yazıyorum bu nedenle rutinlerim var mı, onları takip ediyor muyum diye bakmıyorum. Eskiden olsa gece yarısını beklerdim yazmak için. Sonra bir Sadri Alışık ya da İzzet Günay filmi açardım. Demli çay ve farklı renklerdeki kalemlerimi alırdım, kullanmasam bile önümde dururdu. Şimdi ise yazmam gerekiyorsa yazmaya çalışıyorum. Mesela şu an klasik Türk musikisi altta çalıyor ve ben de soruları cevaplıyorum.

Sizin için yazmak hayal kırıklığının dışa vurumu mudur yoksa hayal kurmanın en güzel yolu mudur? Nedir yazmak size göre?

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/yeni-kitap-soylesisi-davut-bayrakli-k5970.html

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim